Final Fantasy Origin: Souls-klón játék a Team Ninjától?

Lassan többet is megtudunk az új, időzített PlayStation 5-exkluzív Final Fantasy játékról, amit amúgy a Square Enix és a Sony még be sem jelentett.

A múlt héten már beszámoltunk arról a pletykáról, ami szerint a PlayStation 5-re exkluzívként készül egy Final Fantasy, és itt nem a Final Fantasy XVI-ra kell gondolni. Erről több részlet is kijutott a net népe elé: állítólag a játék címe Final Fantasy Origin lesz, és nem tartozik a fő sorozatba, hanem egy spin-off lesz (és abból mondjuk úgy, hogy rengeteg van, így ez nem meglepetés).

Az már nagy meglepetés, hogy állítólag a Team Ninja áll a Final Fantasy Origin mögött. Játékmenetében a Nioh-hoz (amit pont ők készítettek) és a FromSoftware Souls-sorozatához hasonló irányvonalat kell képzelni. És „a nindzsacsapat” számára nem idegen terület a Final Fantasy, hiszen pár spin-off már készült náluk (Dissidia Final Fantasy NT – 2018, PlayStation 4/PC; Dissidia Final Fantasy: Opera Omnia – 2017, Android/iOS).

A Fanbyte szerint a PlayStation 5-exkluzivitás lejárta után (ez pedig lehet ugye egy teljes év is, lásd Final Fantasy VII Remake Part 1) egy Denuvo DRM-mel megpakolt PC-s verzió is érkezhet. Az pedig pont a Dissidia Final Fantasy NT menetrendjét követné. A Square Enix a tervek szerint a nyár folyamán egy alfa demót szeretne elérhetővé tenni (a Team Ninja a Nioh-val ezt már többször meglépte; a pletykák szerint a demó neve Stranger in Paradise, azaz Idegen a Paradicsomban lesz), hogy figyelembe vegye a játékosok visszajelzését. A Final Fantasy Origin cím sem véletlen: az első Final Fantasy valamilyen módon kapcsolódni fog hozzá, és a japán kiadó tervei szerint sokkal mainstreamebb, tehát könnyedebb játék megvalósítása a cél (azaz a Nioh-val szemben nem a minél nagyobb kihívás lesz a középpontban).

Mindez még nem hivatalos, de mivel a Square Enix a digitális E3-on ott lesz, nagy eséllyel itt fogunk először megerősített részleteket hallani majd a játékról.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu