Az Amazon 8,45 milliárd dollárért megvette a James Bond mögött álló MGM stúdiót

MOZI HÍREK – James Bondnak új otthona van: Az Amazon és az MGM végleges fúziós megállapodást jelentett be, amelynek értelmében az Amazon 8,45 milliárd dollárért megvásárolja az MGM-et.

Az 1924-ben alapított MGM kiegészíti az Amazon stúdiót, amely eddig elsősorban televíziós műsorok gyártására összpontosított – közölték a vállalatok. Az Amazon segít „megőrizni az MGM örökségét és filmkatalógusát”, és nagyobb hozzáférést biztosít a vásárlóknak ezekhez a meglévő alkotásokhoz – tették hozzá a vállalatok.

Az Amazon számára az MGM felvásárlása – amelynek katalógusában több mint 4000 film és 17 000 tévéműsor található – egy módja annak, hogy Prime Video szolgáltatását egy sor jól ismert szórakoztató filmmel töltse fel. Az Amazon emellett arra számít, hogy a Metro-Goldwyn-Mayer tulajdonát, például a Rózsaszín párducot, a Rockyt és a 007-es franchise-t is ki tudja aknázni új, eredeti filmek készítéséhez.

„Az igazi pénzügyi érték az üzlet mögött az a kincsesbánya [szellemi tulajdon] a mély katalógusban, amelyet az MGM tehetséges csapatával együtt tervezünk újraértelmezni és fejleszteni” – mondta Mike Hopkins, a Prime Video és az Amazon Studios vezető alelnöke az üzlet bejelentésekor. „Ez nagyon izgalmas, és nagyon sok lehetőséget biztosít a magas színvonalú történetmesélés számára.”

Hopkins megjegyezte, hogy az MGM produkciói együttesen több mint 180 Oscar- és 100 Emmy-díjat nyertek. A stúdiónak világszerte nagyjából 800 alkalmazottja van.

Az MGM-üzlet az Amazon második legnagyobb felvásárlása a Whole Foods 2017-es 13,7 milliárd dolláros felvásárlása után. Az Amazon nem közölte, hogy várhatóan mikor zárja le az MGM felvásárlását, amely a hatósági jóváhagyásoktól és egyéb rutinszerű zárási feltételektől függ; bennfentesek azonban úgy vélik, hogy a paktumot 2021 végéig jóváhagyják. A vételár tartalmazza az MGM adósságának átvállalását. Az MGM továbbra is az Amazon márkanév alatt fog működni.

Kevin Ulrich, az MGM elnöke, aki együtt dolgozott Hopkinsszal az üzlet megkötésén, a következőket nyilatkozta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az MGM Lion, amely régóta Hollywood aranykorát idézi, folytatni fogja történelmét, és a United Artists létrehozásakor született ötlet úgy él tovább, ahogyan az alapítók eredetileg tervezték, a tehetség és a víziójuk által vezérelve. A lehetőség, hogy az MGM nagy múltú történelmét az Amazonnal összehangoljuk, inspiráló kombináció.”

Hopkins az MGM-szerződés bejelentésekor többek között a következő filmcímeket említette: „12 dühös ember”, „Basic Instinct”, „Creed” és „Rocky”, „Legálisan szőke”, „Moonstruck”, „Poltergeist”, „Dühöngő bika”, „Robotzsaru”, „A bárányok hallgatnak”, „Csillagkapu”, „Thelma és Louise”, „Tomb Raider”, „A csodálatos hét”, „A rózsaszín párduc”, „A Thomas Crown-ügy” – és természetesen a James Bond-sorozat. A tévésorozatokat illetően az Amazon vezetője a „Fargo”-t, a „The Handmaid’s Tale”-t és a „Vikings”-t említette.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu