Cyberpunk 2077: júniusban indul ellene a nagy polgári peres eljárás

A CD Projekt RED játéka ellen eredetileg négy ilyen eljárás indult volna a bíróságon, de a négy ügyet egybe gyúrták, így együttesen fognak fellépni a lengyelek erősen félkészen kiadott terméke ellen.

Egy hete bukkantak fel azok a hírek, hogy a négy polgári peres eljárás egyesülni fog, ugyanis a bíróság egy tető alá hozta a december és január között indított ügyeket, mert ugyanazzal a céllal indultak. Erre a CD Projekt (innentől csak CDP) a részvényesekkel egy megbeszélést tartott, és erről tudósított a VGC.

Piotr Nielubowicz, a CDP pénzügyi főnöke szerint a bíróság megnevezte a másik fél képviselőjét (egy jogi cégről van szó), és jelenleg a lengyeleknek nincsen tudomásuk arról, hogy mekkora követeléssel fognak ellenük fellépni, de ezt június végére meg fogják tudni, mert a keresetet ekkor fogják benyújtani a bíróságon, és így értelemszerűen a CDP-nek is tudomása lesz mindenről. (És mivel korábban a CDP azt mondta, hogy mindent megtesznek majd, hogy a bíróságon is megvédjék magukat, akkor erre most fel is készülhetnek.)

És eközben a Cyberpunk 2077 továbbra sincsen a PlayStation Store-on, miután a Sony levette onnan decemberben, mivel a PlayStation 4-en a belső nézetes kalandjáték nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Adam Kiciński, a CDPR vezérigazgatója szerint nincsen fejlemény még, hogy mikor lehet szó a PlayStation Store-os visszatérésről. A Sony-val folyton tárgyalnak erről, mert minden patch-csel jobbá válik a játék, és látható eredményeket is elértek már, de a végső döntést a Sony hozza majd meg. Így amíg ők nem döntenek, addig neki sincs mit mondani a visszatérésről.

A Cyberpunk 2077 eközben next-gen verzióval is készül: az év második felében (tehát július és december között) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series X-re és Xbox Series S-re (és ugyanebben az időszakban a The Witcher 3 is hasonlóan generációt ugrik; itt akár rajongói modokat is bevethetnek a lengyelek… ezekről a témákról korábban már meséltünk).

Forrás: VG247, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu