Európában is elrajtol a PlayStation Direct: PlayStation 5, közvetlenül a Sony-tól!

Az Egyesült Államokban már működőképes rendszer végre európai területen is elindul a PlayStation Direct.

Korábban már álláshirdetéseken keresztül tájékoztattuk az olvasókat arról, hogy a Sony áthozza a tengerentúlról a PlayStation Directet, ami kivágja a spekulánsokat, értékesítőket a képletből: közvetlenül a Sony-tól lehet rendelni PlayStation 5-öt, így mi nem fizetünk alaposan rá (mondjuk kétszeres árat, mert mondjuk ennyit lazán el mernek kérni a konzolüzérek, akik a nyugat-európai régióban erősen hozzájárultak a PlayStation 5-tel kapcsolatos készlethiányhoz). Így ennyiből áll a rendszer: Sony > mi. Nincsen mondjuk egy elektronikai termékeket forgalmazó üzletlánc a listában. (Az álláshirdetés amúgy tavaly decemberben bukkant fel, így a Sony előrelátóan megtervezte ezt, és ez el is várható egy ilyen kaliberű cégtől.)

A PlayStation Direct Amerikában 2019 szeptemberében indult el, így azért kellett egy kis idő, hogy a Sony felmérje, hogy mekkora haszna van a közvetlen értékesítésnek arrafelé, de úgy tűnik, hogy bevált (anélkül nem terjeszkednének ezen a fronton). A Sony a rolloutot (az európai terjeszkedést) a lentiek alapján tervezi.

Az idei üzleti évben (tehát 2022 márciusának végéig) a Sony terve az, hogy a PlayStation Direct Németországban, Luxemburgban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, illetve Írországban elstartoljon. Ezzel pedig a Sony jelentős pénzforgalomban mért növekedést jelez előre (a 2019-es üzleti évben minimum 5 millió dollárt hoztak így össze, a 2020-asban pedig már minimum 200-at, és az idei előrejelzésük szerint már 600-at hoznak össze; forintban ez kb. 1,5 milliárd, majd 60, és idénre már 180-nal számolnak).

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint a PlayStation Direct jelentős pénzt termelt az Egyesült Államokban mindössze alig több mint egy év alatt, és ezért a 300%-os növekedéses előrejelzés, amiben az európai rajt is segíteni fog. (És azt mondta, hogy a PlayStation 5 Standard Edition már júniusban is profitot fog termelni a cégnek, azaz onnantól nem nagyon lesz veszteséges a konzol értékesítése.)

Vajon Magyarországra mikor lép be a PlayStation Direct? Mi 2023-at tippelünk.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu