SteamPal: handhelden dolgozik a Valve?

Lehet, hogy a Valve így teheti elérhetőbbé (sőt, hordozhatóvá!) a Steamet.

Az Ars Technica szerint Gabe Newell cége egy Nintendo Switch-hez hasonló hordozható masinán dolgozik, ami Linux-alapú lesz. Ezt a site több, a témát ismerő személyre alapozva állítja, és ha ez igaz, akkor a hordozható PC vagy SteamPal, vagy Neptune néven fut majd (utóbbit belsős kódnévnek gondoljuk, a SteamPal lehet a nyilvánosan használt név…).

Pavel Djundik, a SteamDB fejlesztője a Twitteren kiemelte, hogy a Valve legújabb Steam béta kliens frissítésében SteamPal, illetve SteamPal Games szöveget is eldugott. A frissítés Djundik szerint egy gyors hozzáférést lehetővé tevő menüt, illetve egy kikapcsoláshoz használható menüt is magával hozott az új update, így joggal teszi fel a kérdést: „a Valve egy handheld Steam konzolt csinál?”.

Visszatérve az Ars Technica írására, a site tudomása szerint a Linux-alapú SteamPal érintőképernyővel, illetve hagyományos gombos kezelhetőséggel rendelkezik (tehát analóg kar, gombok, esetleg ravaszok, a la Nintendo Switch), és akár 2021 végére meg is jelenhet a USB Type C portot is magával hordozó platform, amit így nagyobb tévékre kötve is játszhatunk. (De a Switch-csel ellentétben dokk nélkül, bár ki tudja, hogy Gabenék mivel állnak elő…?) Wi-Fi, Bluetooth, repülőgép üzemmód…

A Valve már több alkalommal is próbálkozott a hardveres piacon: korábban a Steam Controller, a Steam Machines (előre gyártott PC-k; bejelentés 2013-ban, rajt 2015-ben, temetés 2018-ban), a HTC Vive, vagy a Valve Index VR-headset említhető példaként. Ha a SteamPal pletyka igaz, akkor a Steam Machines után komolyabb játéklehetőséget biztosíthatnának, és a játékkínálatért értelemszerűen a Steam-könyvtárunk lehetne a felelős.

Két hete ezt írtuk, amikor Newell egy iskolába látogatott: „Newell kapott egy olyan kérdést, hogy „a Steam ki fog-e tenni bármilyen játékot konzolokra, vagy maradnak PC-n? Itt tekintsünk el a kérdezőtől, mert a Valve-ot Steamnek nevezte. De mi is volt Gaben válasza? „Hmmm… az év végére jobb elképzelésed lesz róla.”” Csak nem erre gondolt?!

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu