Menu

SteamPal: handhelden dolgozik a Valve?

Lehet, hogy a Valve így teheti elérhetőbbé (sőt, hordozhatóvá!) a Steamet.

Az Ars Technica szerint Gabe Newell cége egy Nintendo Switch-hez hasonló hordozható masinán dolgozik, ami Linux-alapú lesz. Ezt a site több, a témát ismerő személyre alapozva állítja, és ha ez igaz, akkor a hordozható PC vagy SteamPal, vagy Neptune néven fut majd (utóbbit belsős kódnévnek gondoljuk, a SteamPal lehet a nyilvánosan használt név…).

Pavel Djundik, a SteamDB fejlesztője a Twitteren kiemelte, hogy a Valve legújabb Steam béta kliens frissítésében SteamPal, illetve SteamPal Games szöveget is eldugott. A frissítés Djundik szerint egy gyors hozzáférést lehetővé tevő menüt, illetve egy kikapcsoláshoz használható menüt is magával hozott az új update, így joggal teszi fel a kérdést: „a Valve egy handheld Steam konzolt csinál?”.

Visszatérve az Ars Technica írására, a site tudomása szerint a Linux-alapú SteamPal érintőképernyővel, illetve hagyományos gombos kezelhetőséggel rendelkezik (tehát analóg kar, gombok, esetleg ravaszok, a la Nintendo Switch), és akár 2021 végére meg is jelenhet a USB Type C portot is magával hordozó platform, amit így nagyobb tévékre kötve is játszhatunk. (De a Switch-csel ellentétben dokk nélkül, bár ki tudja, hogy Gabenék mivel állnak elő…?) Wi-Fi, Bluetooth, repülőgép üzemmód…

A Valve már több alkalommal is próbálkozott a hardveres piacon: korábban a Steam Controller, a Steam Machines (előre gyártott PC-k; bejelentés 2013-ban, rajt 2015-ben, temetés 2018-ban), a HTC Vive, vagy a Valve Index VR-headset említhető példaként. Ha a SteamPal pletyka igaz, akkor a Steam Machines után komolyabb játéklehetőséget biztosíthatnának, és a játékkínálatért értelemszerűen a Steam-könyvtárunk lehetne a felelős.

Két hete ezt írtuk, amikor Newell egy iskolába látogatott: „Newell kapott egy olyan kérdést, hogy „a Steam ki fog-e tenni bármilyen játékot konzolokra, vagy maradnak PC-n? Itt tekintsünk el a kérdezőtől, mert a Valve-ot Steamnek nevezte. De mi is volt Gaben válasza? „Hmmm… az év végére jobb elképzelésed lesz róla.”” Csak nem erre gondolt?!

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu