Dying Light 2: Stay Human: megjelenési dátumot kapott a Techland játéka! [VIDEO]

Új nevet kapott a régóta bejelentett Dying Light-folytatás, és ha minden igaz, nem kell 2022-ig várnunk a nyílt világú zombi-parkour akciózásra.

A Techland játékát már elő is lehet rendelni, és ha így teszünk, a Reload kosztümöt, fegyver-, és siklóernyő skint kapjuk. Több kiadásban is kapható lesz a Dying Light 2: Stay Human. A 60 dolláros/eurós alapkiadás (ami kb. 22 ezer forint lesz így) nem érdemel szót. A 80 dolláros/eurós (kb. 29 ezer forintos) Deluxe Edition digitálisan és lemezesen is kapható lesz. A bolti kiadáshoz kapunk egy steelbookot is, ezeken túl pedig a megjelenés után érkező egyik sztori DLC-hez kapunk hozzáférést, de lesznek még exkluzív fegyversármok, aztán ott van a Legendary kosztüm, fegyver-, és silóernyő skin, háttérképeket is kapunk, amiket lehet nyomtatni, aztán még vár ránk digitálisan egy képregény, egy művészeti könyv, illetve a soundtrack is. Az Ultimate Edition digitálisan lesz csak kapható 100 dollárért/euróért (kb. 36 ezer forintért). Ebben a Deluxe Edition tartalmain túl éjszaka két órán át több XP-t kapunk egy boosttal, kraftoláshoz is jön pár kellék, és lényegében a season pass is a miénk lesz a megjelenés után érkező két sztori DLC-hez.

Végezetül van egy gyűjtői kiadás, ahol nem írtak árat. Ez az Ultimate Editiont tartalmazza, és azon túl kapunk egy keménykötésű művészeti könyvet, egy ultraviola zseblámpát, a város térképét, három képeslapot, a Város hangja (Voice of the City) matricaszettet, egy köszönő levelet a kreatív rendezőtől, és mindezt egy dobozba csomagolva vehetjük át.

A Techland közleménye szerint 20 éve Harran városában küzdött az emberiség a vírus ellen, de végül az utóbbi kerekedett felül, és most a város (aminek… komolyan az a neve, hogy A Város), az emberiség egyik utolsó nagy telephelye is konfliktusokkal teli, a civilizáció a sötét középkor szintjére zuhant vissza, de a remény még mindig él. Mi pedig megváltoztathatjuk A Város sorsát, de a képességeinknek ára van: olyan emlékek gyötörnek minket, amiket nem tudunk értelmezni.

Elmegyünk felkutatni az igazságot, de egy harci zónában találjuk magunkat. A képességeinket fejleszthetjük, az ellenfeleinket legyőzhetjük, és új szövetségesekre lelhetünk, így nem csak az ökleinket kell bevetni, hanem azért kommunikációban is helyt kellene állni. De egyszer állást kell foglalnunk (kinek az oldalára álljunk?), és ez a jövőnkre (azaz a befejezésre) is hatással lesz. A játék alcíméhez hűen embernek kellene megmaradnunk.

A városnak sok rejtett útvonala lesz, így több szint és helyszín várja majd, hogy felfedezzük azokat. A parkour képességeinket még a legbrutálisabb csatákban is bevethetjük. A dörzsölt gondolkodásmód mellett a csapdák és a kreatív fegyverek is hasznosak lesznek az ütközetek során. Eközben napszakváltás is lesz bőven: éjszaka a fertőzöttek kibújnak rejtekhelyeikről, de napközben a napfény viszonylag távol tudja tartani őket tőlünk. A Várossal kapcsolatos döntéseink a helyszínre is ki fognak hatni. A döntéseink az erőegyensúlyt is meg fogják változtatni. Kooperatívan pedig minimum ketten, maximum pedig akár négyen is játszhatunk, és így láthatjuk azt is, hogy a többiek döntése miképp lesz más (és hogyan mutat más eredményeket) a sajátjainkhoz képest.

A végére pedig a megjelenési dátum: a Dying Light 2: Stay Human december 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. Vajon a PS4/X1 páros milyen teljesítményt fog felmutatni…? Előre félünk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu