66 éves korában elhunyt Benoît Sokal, a Syberia-sorozat alkotója

A francia Microids videojáték-gyártó cég blogbejegyzésben közölte, hogy Benoît Sokal május 28-án hunyt el, miután hosszan tartó betegséggel küzdött.

A belga képregényrajzoló Sokal a videojátékok világában talán leginkább a Syberia kalandjátékok megalkotójaként ismert. A Microids számára készített első játéka azonban az 1999-es Amerzone kalandjáték volt, amely Sokal 1986-ban megjelent L’Amerzone című népszerű Canardo felügyelő képregényén alapult.

Benoît igazi látnok és rendkívül tehetséges művész volt, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott a Microids történetében

– írta a Microids.

Keményen dolgozott azon, hogy megossza vízióját a világgal, kezdve 1999-ben az első címével, az Amerzone-val. Jellegzetes stílusa világszerte játékosok ezrei számára tette felejthetetlenné az általa épített különböző univerzumokat, sőt, egy időre még a Microids művészeti igazgatói pozícióját is elnyerte. Benoît-ot a kultikus Syberia játékok megalkotásáért is ismerik és tisztelik. Ez volt az a sorozat, amelyben ragyogóan átültette a kelet-európai dolgok iránti szeretetét, mindezt egyedi és egyedülálló kalandokba foglalva, amelyeket a rajongók hűséges serege ápolt és szeretett.

A Microids teljes csapata osztozik családja és barátai gyászában.

Ezekben az utolsó hónapokban Sokal a Microidsszel és a francia Koalabs fejlesztővel együtt dolgozott a Syberia című, hamarosan megjelenő játékon: The World Before című munkán.

Sokal hosszú és változatos pályafutásának rajongói ma a közösségi médiába posztoltak tisztelgéseket.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu