Menu

Far Cry 6: nem kubai politikai állásfoglalásnak szánja a Ubisoft [VIDEO]

Bár Yara szigetét tényleg Kuba inspirálta, a Far Cry 6 narratíváért felelős rendezője szerint nem az ott valóban történő események kommentárjaként hozták létre a játékot.

A Far Cry 6 sztorija mégis ismerős lehet: egy kitalált, karib-tengeri szigeten egy brutális diktátor ellen fellázadnak a gerillák, és klasszikus autókat, továbbá barokk építészeti stílust láthatunk. Aki itt az 1950-es években történt kubai forradalomra gondol Fulgencio Batista ellen (Fidel Castro és Che Guevara vezérletével), talán nem téved. Ettől függetlenül Navid Khavari, a narratív rendező a GameSpotnak még tavaly azt mondta, hogy Kuba inspirációként szolgált nekik, sőt, a fejlesztők egy hónapig ott is voltak.

De most a The Gamernek adott új interjúban Khavari már azt mondta, hogy nem kívánnak politikailag állást foglalni. Ha a gerillákra gondolunk, akkor az 50-es, 60-as évekre gondolunk, a Ubisoft pedig elbeszélgetett azokkal, akik még ma is élnek, és imádták az elmesélt történeteket. De emellett az ottani embereket és kultúrát is megszerették. Amikor eljöttek onnan, tudták, hogy Kubára kell építkeznünk, de ez egy összetettebb sziget, és a politikai szemszöget nem akarták alkalmazni. Világszerte történt gerilla mozgalmakat is megvizsgáltak inspirációként. Yara szigetével viszont elmesélhették a történetet, miközben a politikával és az inspirációval egészen nyitottak maradhattak. (Az érdekesség? Több Ubisoft-játék is erősen politikai hangvételű annak ellenére, amit ők állítanak. Pl. a Watch Dogs Legion egy erős megfigyelő Egyesült Királyságot ábrázol.)

Khavari szerint egy forradalom, illetve az emberek, akikkel összefutunk, mind összetettnek nevezhető. Szerinte minden karakternek megvan a saját szívritmusa, nekünk pedig meg kell találni azt. Motivációjuk is eltérő, de mégis egy üstben olvasztották, és ezt akarták a játékmeneten és a történeten keresztül ábrázolni. Hangnemében ez már létezett, de témában természetesnek tekintette, hogy a gerilla fantasy-be egyesítsék az egészet.

A Far Cry 6 október 7-én (tehát mégis a harmadik üzleti negyedévben, ami október elsejével kezdődik!) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Uplay, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára.

Forrás: PCGamer, Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu