Működés közben a Horizon Forbidden West [VIDEO]

A State of Play közvetítés során végre láthattuk játékmenet formájában is a Guerrilla Games következő játékát.

A Sony Interactive Entertainment és a Guerrilla Games egy izmos, közel húsz perces videóval jelentkezett a Horizon Zero Dawn folytatásáról, és Ben McCaw, a Guerrilla narratíváért felelős rendezője a PlayStation Blogon további részleteket közölt Aloy új utazásáról. Ennek köszönhetően megtudtuk, hogy a Horizon Zero Dawn eseményei óta mindössze fél év telt el a Horizon Forbidden Westben, ahol Aloy, egy gépvadász nyugatra utazott, hogy egy rejtélyes és halálos fertőzést megvizsgáljon.

A veszélyes területeken új, különös törzsekkel találkozik, és még halálosabb gépezetekkel is összefut. A régi és új kollégákkal együtt egy új, veszélyes harctéren kell helyt állnia, hogy kérdéseire válaszokat találjon (és eközben meg tudja menteni a földi életet is). A State of Play számára összerakott játékmenetben Aloy hűséges barátját, Erendet küldte el San Francisco maradványaihoz, hogy egy fontos ereklyét visszaszerezzen, de a Tenakth törzs lázadó frakciója valahogy képes arra, hogy a gépek akaratát felülírják. Így Aloynak át kell kelnie a romokon, és több ellenféllel is meg kell küzdenie, hogy barátját megmentse, majd folytathassa az utazását.

Az új terület tele van veszéllyel és kihívásokkal, emiatt Aloy eszköztára is bővülni fog. A Pullcaster segítségével gyorsabban mászhat (akár ki is a katyvaszból), a Shieldwing révén biztonságosan leereszkedhet nagyobb magasságból (és így akár az ellenfeleit is meg tudja lepni), a Diving Mask használatával pedig a víz alá is benézhet, így a felfedezés mértéke is növekedik az első részhez képest. A Focus is nagy frissítést kapott, mert így látni lehet, hogy hol mászhatunk fel, és így több gép felett át tudjuk felülről venni az uralmat.

A Horizon Forbidden Westben nagyobb hangsúly helyeződik a taktikára és a választás lehetőségére, ugyanis a fegyverarzenálunk mérete is megugrott. A közelharcra a dárda továbbra is jó, és már kombókra is esélyt biztosít. Az íjakhoz a megfelelő lőszertípussal a páncélzatot is lehúzhatjuk a gépekről, hogy azok gyenge pontjait megtaláljuk. Az enyvgránátokat kiparittyázhatjuk (ezzel az ellenfeleinket rövid ideig megállíthatjuk), és mindet fejleszthetjük is a munkapadon.

Nem csak emberi ellenfelek lesznek, mert a gépek között is lesznek ellenségesek. Újoncként itt van a Sunwing a levegőben, a Clawstrider és a Tremortusk a földön, a Snapmaw és a Burrower pedig a vízben vár ránk. Itt is, ahogy a fegyvereknél is, van még, amit nem lepleztek le.

McCaw szerint a Horizon Forbidden Westnek nincsen még konkrét megjelenési dátuma, de a fejlesztés jó úton halad, így hamarosan akár be is mondhatják, hogy mikor jön ki idén PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu