Új rendező a Cyberpunk 2077 élén

Egy ex-BioWare-es csatlakozott a CD Projekt RED-hez, hogy megfelelően gatyába tudják rázni a Cyberpunk 2077-et (amire rá is fér ez, ne is vitassuk).

A CD Projekt RED (CDPR innentől) bejelentette, hogy Adam Badowski hátralépett a Cyberpunk 2077 rendezői posztjából, hogy a stúdión belül más vezetői beosztásban dolgozzon tovább. A Gamesindustry szerint Badowskinak kiemelkedő szerepe lesz abban, hogy a CDPR egyről a kettőre lépjen (korábban már szó volt arról, hogy teljesen új megközelítéssel állnak hozzá a játékfejlesztéshez, ez pedig a CDPR 2.0-t takarja…).

Az új Cyberpunk 2077 rendező Gabriel Amatangelo lesz. Ő 2020 januárjában csatlakozott a lengyelekhez, hogy kreatív rendezőként dolgozzon a játékon, amit tényleg túlzottan korán jelentett be a lengyel cég. Mielőtt a CDPR-hez csatlakozott volna, Amantangelo közel hat évet töltött el a BioWare-nél, ahol a Dragon Age: Inquisition DLC-inek dizájnrendezője, továbbá a Star Wars: The Old Republic kiegészítőinek tervezője volt. Több mint egy teljes évtizedet húzott le az Electronic Artsnál itt-ott.

Badowski neve ismerős lehet: ő egyike azoknak, akik elképesztően sok pénzt kaptak az előző üzleti év végén (tehát áprilisban) bónuszként. Ezt a témát korábban már kiveséztük, így itt nem térünk ki komolyabb részletekre, de azért annyit elmondunk, hogy 4,2 millió dollárt (tehát jó 1,26 milliárd forintot) tehetett zsebre. Ez pedig nem mindenkinek nyerte el tetszését a CDPR-en belül…

„És eközben a Cyberpunk 2077 továbbra sincsen a PlayStation Store-on, miután a Sony levette onnan decemberben, mivel a PlayStation 4-en a belső nézetes kalandjáték nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Adam Kiciński, a CDPR vezérigazgatója szerint nincsen fejlemény még, hogy mikor lehet szó a PlayStation Store-os visszatérésről. A Sony-val folyamatosan tárgyalnak erről, mert minden patch-csel jobbá válik a játék, és látható eredményeket is elértek már, de a végső döntést a Sony hozza majd meg. Így amíg ők nem döntenek, addig neki sincs mit mondani a visszatérésről,” magunkat idézve. Emiatt is kicsit furcsa ennyi jutalmat felmarkolni.

Nos, és a next-gen verzió a játékból az év második felében fog csak megérkezni…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu