M. Night Shyamalan formában maradt az új tegerparti látomással

MOZI HÍREK – Apák napjára kapott egy kultikus képregényt M. Night Shyamalan, és annyira megtetszett neki a sztori alapötlete, hogy filmet készített belőle. Az ajándék a Sandcastle (Homokvár) című francia képregény volt, amelyben egy csapat nyaraló egzotikus tengerparton reked, találnak egy holttestet, és kisvártatva azt veszik észre, hogy elkezdenek rohamosan öregedni. A képregényt egzisztencialista horrorként ünneplik a hozzáértők, mondván, a halál elkerülhetetlenségéről szól. Az alkotás végül nem ad magyarázatot a titokzatos jelenségre, de Shyamalan nem is direkt módon vitte vászonra Idő című filmjében, a koncepció csupán inspirációként szolgált, tehát meglátjuk, mit hoz ki belőle.

Az indiai származású rendező-producer-forgatókönyvíró a Hatodik érzékkel robbant be Hollywood élvonalába, amit több igen jól összerakott munka követett, ám utána néhány jó nagy melléfogás már azt a gyanút keltette, hogy Shyamalan a gyors felfutás után a filmipar leírható figurája lett. Eltelt egy kis idő, és néhány éve visszatért: trilógiává bővítette korábbi nagy sikerét, a Sebezhetetlent, és a Széttörve meg az Üveg minősége azt bizonyította, hogy bőven van benne potenciál.

Az Idő főszereplője a jó nevű Gael García Bernal mexikói színész-rendező, és a többi színész is a minőségi szektorból érkezett, már csak ezért is érdemes reményeket fűzni a produkcióhoz.

(Old – hazai bemutató: 2021. július 29.)

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu