Az EA leállítja régi Need for Speed-játékok forgalmazását

A Need for Speed-játékokat kivonják az értékesítésből, a játékon belüli boltokat és az online szolgáltatásokat pedig leállítják.

Az Electronic Arts kivonja a forgalomból számos régebbi Need for Speed játékot, amelyek játékon belüli boltjait is bezárják, online szolgáltatásait pedig nyugdíjazzák. Az EA közölte, hogy a döntést azért hozták meg, mert „sebességet váltanak, hogy a Need for Speed jövőjére koncentráljanak”, és egyszerűen nincs elég játékos ahhoz, hogy ezentúl indokolt legyen a játékok támogatása.

Ezek azok a játékok, amelyek megszűnnek:

  • Need for Speed Carbon
    Need for Speed Undercover
    Need for Speed Shift
    Need for Speed Shift 2: Unleashed
    Need for Speed The Run

A szóban forgó játékokat a mai napon eltávolítják a digitális boltok polcairól, vagyis többé nem lehet majd megvásárolni őket, és a játékon belüli boltok is bezárnak a mai napon. Az online szolgáltatások augusztus 31-ig még működnek, de utána már csak az offline funkciók lesznek elérhetőek.

„A fejlesztőcsapatok és az operatív személyzet rengeteg időt és szenvedélyt fektetett a játék fejlesztésébe, létrehozásába, kiadásába és fenntartásába az évek során, és szeretjük, ha játszotok” – írta Max_Joker közösségi menedzser a Redditen. „De a játékosok száma elérte azt a pontot, amikor már nem lehetséges tovább folytatni a színfalak mögött azt a munkát, ami a Need for Speed Carbon, a Need for Speed Undercover, a Need for Speed Shift, a Need for Speed Shift 2: Unleashed és a Need for Speed The Run fenntartásához szükséges”.

A játékokat már eltávolították az Originről, és bár az Undercover, a Shift és a Shift 2 továbbra is elérhető a Steamen, feltehetően a mai nap folyamán onnan is eltűnnek. Előre láthatóan néhány rajongó felháborodott a döntésen és a bejelentés hirtelenségén, de az összes érintett játék legalább egy évtizedes, és a Steamcharts számai alapján apró játékosbázissal rendelkeznek.

Ami a Need for Speed jövőjét illeti, azt nemrégiben elhalasztották, hogy a fejlesztő Criterion a Battlefield jövőjével tudjon segíteni. Most arra számítunk, hogy valamikor 2022. április 1. előtt bepillantást nyerhetünk az NFS jövendőbe.

Forrás: NME

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu