Teljes erejével a Cyberpunk 2077-re koncentrál a CD Projekt RED

A lengyelek pénzügyi adatai befutottak, és megtudtuk, hogy idén új AAA fejlesztésbe nem fognak belevágni.

A CD Projekt az idei első negyedévre (január-március) vonatkozó pénzügyi eredményeit itt közölte, és azért nem teljesen pozitív: a profit 65%-ot csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest, mert a The Witcher 3 (ami most már a PlayStation Now-on is ott van, erről ma szó volt), illetve a Cyberpunk 2077 eladásai is belassultak, utóbbinak pedig eléggé gyenge teljesítménye volt a megjelenéskor. Emiatt pedig ugye a Sony le is rúgta a PlayStation Store-ról.

Érdekesség: megtudtuk, hogy bizonyos adatok vannak, amik szükségesek a visszatéréshez. A lengyelek azt közölték, hogy nem mehetnek a metrikával kapcsolatos részletekbe, és arra sem térhetnek ki, hogy a párbeszéd miként halad, és erre a Sony is kérte őket. Van egy folyamat, ami révén visszatérhetnek a Sony digitális boltjára, és ezzel kapcsolatban zajlanak a tárgyalások, de a döntést akkor jelentik be, amikor minden készen áll rá. Tehát feltehetőleg ugyanaz van, mint eddig (korábban azt mondták ugyanis, hogy a döntés a Sony kezében van).

A lenti kép pedig azt mutatja, hogy a Cyberpunk 2077 hányszor akadt ki a megjelenés óta, és hogy mennyit javított a CD Projekt RED ezen a nagyobb javítások óta. Bár nem értjük, hogy ezt hogyan követik nyomon (konzolon még megértjük… de PC-n?), de az biztos, hogy még… lenne mit tenniük. És ha már erről a játékról beszélünk, korábban ugye azt mondták, hogy elkezdenek a párhuzamos AAA fejlesztés gondolatával foglalkozni. Nos, ezt (legalábbis az idei évre) lesöpörték az asztalról.

A lengyelek ugyanis azt mondták, hogy 2022-től terveznek AAA fejlesztéseket, és addig is 2021 a változtatás éve lesz, mert még sok teendőjük van a Cyberpunk 2077-tel, amin a csapat jelentős része dolgozik. Viszont már vannak kisebb csoportok, amik a jövőbeli, még be nem jelentett projekteket elkezdték. Kb. a Cyberpunk team egyharmada dolgozik egy ismeretlen dolgon, de ez nem jelent párhuzamos AAA fejlesztést, ugyanis a csoport közel fele továbbra is a decemberben elstartolt játék felett bábáskodik (hiszen ennek a next-gen frissítését még ki kell hozniuk, dettó a The Witcher 3-nál!).

Úgyhogy az idei év során főleg csak azt csinálják, amit eddig is kellett volna. Ha 2021 végén jelenhetett volna meg a Cyberpunk 2077, biztos, hogy egetverően más képet festene magáról a CD Projekt…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu