Beismerten politikai történettel rendelkezik a Far Cry 6

Bár nem Kuba valós eseményeit kívánják kommentálni, ettől függetlenül politikai töltettel fog rendelkezni a Far Cry következő felvonása (is… mert azért a Far Cry 5 amerikai helyszíne sem ódzkodott a témától).

Navid Khavari, a Far Cry 6 narratíváért felelős rendezője a Ubisoft weboldalán publikált egy blogot, ahol nyíltan kimondta: a történetük politikai. Kemény, releváns párbeszédek történnek a játékban arról, hogy miként tört fel egy nemzetben a fasizmus, mekkora költségei voltak az imperializmusnak és a kényszermunkának, de a témák között megtaláljuk a szabad és fair választásokat, vagy az LMBT-jogokat, mindezt Yara szigetének összefüggésében. Ez ugye egy kitalált sziget a Karib-tengereken, amit nyíltan Kuba ihletett. (És azért a történet is releváns: gerillák lázadnak fel egy diktátor ellen… elég annyit mondanunk, hogy Fulgencio Batista, Fidel Castro, Che Guevara.)

Ez pedig szembe megy egy korábbi interjúval (amiről mi is beszámoltunk), hiszen ott Khavari azt mondtamég, hogy a Far Cry 6-tal a Ubisoft nem kíván véleményt alkotni Kubáról, de ez a blogposzt ennek azért ellenkezőjére utal. Khavari kiemelte, hogy nem egy egyszerűsített, bináris politikai állítást közölnek Kuba jelenlegi politikai klímájáról. A forradalmat pedig nem lehet mindössze egyetlen idézetre leegyszerűsíteni. (Ez pedig tényleg logikus: akármilyen forradalomról van szó, egy mondatban nem nagyon lehet egyiket sem összefoglalni.)

A játékosok egy olyan történetet találnak majd a játékban, ami egy modern, napjainkban játszódó forradalom több szemszögét is fel akarja fedezni, mindezt egy kitalált kontextusban (összefüggésben). Egy olyan történetet akartak elmesélni, amiben az akció, a kalandozás, és a szív sem marad ki, miközben mer kemény kérdéseket feltenni. Emiatt Khavari azt reméli, hogy hagyják a történetet beszélni a játékban, mielőtt a politikai reflektálásokkal kapcsolatban kemény vélemények jöhetnének létre.

A Far Cry 6 október 7-én (tehát mégis a harmadik üzleti negyedévben, ami október elsejével kezdődik!) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Uplay, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Amazon Lunára és Google Stadiára.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu