Horizon Forbidden West: body shaming áldozata lett Aloy

A Guerrilla Games következő játékának főszereplőjét célkeresztbe vette az internet.

A Horizon Forbidden West a múlt héten kapott egy State of Play prezentációt, amiről már mi is megemlékeztünk. A főszereplő, Aloy viszont nem mindenki tetszését nyerte el, főleg a karakter arca miatt. A főhősnő megváltozott az első rész, a Horizon Zero Dawn óta (holott történetileg mindössze fél év választja el a két játékot), ugyanis kerekebb arcot kapott a második Horizonban. Azért akkora változás mégsincs, mint mondjuk a Sonic The Hedgehog film esetében. Ott a megjelenés előtti Sonic kinézete  eléggé erős kritikát kapott online, amire a végeredmény meg is változott (és jobb is lett).

Innentől kicsit „vizuálisabb” lesz a mondanivalónk. Hannah Hoekstra szolgáltatja Aloy arcát a játékban, ugyanis nem intézik el azzal, hogy a szinkronhang (jelen esetünkben Ashly Burch) adja az arculatot is. (Ezt népszerűbb színészek esetében láttuk azért már: lásd Keanu Reeves mint Johnny Silverhand a Cyberpunk 2077-ben.) Szóval a lenti képsorokon először Hoekstrát láthatjuk, alatta pedig Aloy-t a Horizon Forbidden Westből.

Ez eddig tiszta, de azért az álla például azért lesz más, mert a PlayStation 5-ön sokkal realisztikusabb rendereléssel történik a karakterek ábrázolása. Ettől függetlenül többen is odanyúltak kedvenc képszerkesztő programjukhoz (esetleg az alkoholhoz is, ki tudja), és sok… hogy is mondjuk finoman, érdekes eredmény bukkant fel az utóbbi napok során a #My2cents hashtaggel. Kezdjük egy kicsit ártatlanabb „fotóboltolással”, ahol Aloy elmehetne egy fogkrém reklámfigurájának, hiszen tíz fogorvosból kilenc fogorvos az egy fogorvos…

És innentől jönnek a paródiára összpontosító képek, és sokan a Hire fans, azaz béreljétek fel a rajongókat kifejezést is alkalmazták. Sorrenben: az első képen Ripley-t láthatjuk (mondjuk ezen azért röhögtünk), aztán az Unchartedből Nathan Drake is kapott egy kis arckezelést, utána a God of Warból Kratos látható új arculattal, majd a Mortal Kombatból ismerős Baraka, a Going Underből (indie játék) Jackie Fiasco, a Resident Evil 3 Remake-ből Nemesis, végezetül pedig… nos, egy melltartó látható.

A The Last of Us Part II esetében hasonló kritikát kapott a Naughty Dog, mert ott is azt lehetett hallani, hogy eléggé férfias kinézetet kaptak a női karakterek. Emiatt pedig akár mondhatnánk, hogy a történelem ismétli önmagát.

Forrás: JVL

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu