Júniusban ingyenes a Tell Me Why

Bár a Dontnod Entertainment nem nagyon adott hivatalos indoklást rá, könnyű kitalálni, hogy miért is tudjuk ingyen játszani a játékot.

Még korábban az év folyamán ingyenes lett a Tell Me Why első része. Ez megszokott már: a Dontnod korábban a Life is Strange, a Life is Strange 2 első részét is ingyenessé tette (vagy lehet, hogy a Square Enix volt, de belőlük nem nézzük ki, főleg azért nem, mert ingyenes játékba is tesznek Denuvót). Most viszont, ha ránézünk a Steamen a Tell Me Why-ra, azt láthatjuk, hogy a teljes játék lett ingyenes (és nem csak ideiglenesen, hanem a fiókunkon marad később is!). Aki esetleg a Microsoftos megoldást választja (hiszen az Xbox Game Studios adta ki az epizodikus játékot), akkor a Microsoft Store-on keresse.

2019 novemberében, a játék bejelentésekor ezt írtuk a játékról: „A Tell Me Why, ami Alaszka egyik kisvárosában játszik, egy intim, életszerű történet során egy rejtély közepébe visz téged, ahol Tyler és Alysom Ronan, a két iker a hihetetlen kapcsolatát használja arra, hogy egy kedves, de problémás gyerekkor emlékeit felelevenítsék.

A játék fő mechanikája a speciális kapcsolat, ami Tyler és Alyson között van, és ez egy olyan téma, ami erősen kötődik a Dontnod történetmesélési megközelítéséhez. A történet során a játékosok felfedezik az ikrek eltérő emlékeit a kulcsfontoságú eseményekről, és döntenek arról, hogy melyiküknek higgyenek. Végül a játékosok által meghozott döntések fogják meghatározni az ikrek kötődésének mértékét, illetve az életüket a jövőben,” mondja Florent Guillaume, a Tell Me Why rendezője.

Tyler és Alyson is játszható karakter, és egyenértékű hős a történetben. „Mindkettejüket szeretjük, és különösen hálásak vagyunk a Microsoft teljes támogatásáért, nyíltságáért, és a segítségért Tyler személyazonoságával és karakterével kapcsolatban, ugyanis transznemű fiú,” teszi hozzá Guillaume.

A Dontnod szorosan együttműködött a Microsofttal és a GLAAD-dal, egy, az LGBTQ-val kapcsolatos médiaszervezettel, hogy Tyler hitelesen képviselje a transz élményt, ami révén egy hihető, többdimenziós karakter lett. Tyler továbbá az első játszható transzgender videojátékos hős egy nagy stúdiótól és kiadótól. „Tyler egy teljes értékű, gyengéd karakter, akinek a története nem lett egyszerű transz szóképekre egyszerűsítve. Egy játszható fő transz karakter megalkotása, és a törődés, hogy eltaláljuk, felemeli a jövőbeli LGBT-bevonással kapcsolatos lécet a játékokban,” teszi hozzá Nick Adams, a GLAAD transzgender-képviselés rendezője.”

És mi is történik júniusban? A Pride Month, amit magyarul talán melegbüszkeség hónapjaként lehet nevezni. És a karakterek a Tell Me Why-ban abszolút beleesnek az LMBT fogalmába… nos, és Xbox konzolokon is él az ajánlat!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu