Május óta több PlayStation 5 van a boltokban az Egyesült Királyságban

Annak köszönhetően, hogy végre könnyebb hozzáférni a PlayStation 5-höz, a Sony konzolja az eladásokban is ismét dobogós lett a Nintendo előtt.

A Sony konzolja 2021-ben végre megelőzi a Nintendo Switch eladásait, de a Microsoft nextgen konzoljai is felveszik a tempót.

Amikor egy új konzolgeneráció érkezik, gyakori, hogy az adott hardver erősen indul a boltokban. Ez történt az Xbox Series X | S és a PlayStation 5 esetében is, bár ezeknek komoly készletproblémákkal kellett szembenézniük, amelyek az elmúlt hónapokban akadályozták a normális eladási forgalmat. Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban , ez a probléma kezd stabilizálódni, amellyel jó eredmények kezdenek érkezni.”A PS5 és az Xbox Series X | S készletszintek sokat javultak az Egyesült Királyságban májusban. Mindkét platform jobban teljesített a múlt hónapban áprilishoz képest” – mondta Christopher Dring játékipari igazgató a Twitteren. „A PS5 lett az év első számú konzolja , egészséges előnnyel a Nintendo Switch előtt. Az Xbox is felzárkózik” – tette hozzá.

Sajnos pontos adatokat az egyes modellek eladott darabszámáról sem a Twitter-fiókján, sem a világhálón nem kínált, így be kell érnünk a jelenlegi rangsorolással . Persze ne feledjük, hogy a Nintendo Switch 2017 óta kapható: egy jól bevált konzolról van szó, amely hosszú értékesítési múlttal rendelkezik. Sikerül is lépést tartania az olyan nagy kiadványokkal, mint a Monster Hunter Rise.

Az E3 2021 előestéjén várhatóan mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X | S tökéletesíti a bevezetési katalógusát néhány jelenleg nagyon várt játékkal és másokkal, amelyeket még nem jelentettek be. Kétségtelen, hogy ez lesz az egyik olyan szempont, amely az egyes konzolok eladásait a jövőjükben tolja.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu