„A megfelelő időpontokban” PC-s portot kaphatnak a PlayStation-exkluzívok

Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője ezzel meg is ágyazott az Uncharted 4: A Thief’s End hamarosan talán meg is jelenő PC-s portjának…

Korábban már írtunk arról, hogy a Sony a saját prezentációjában megerősítette, hogy az Uncharted 4: A Thief’s End, Nathan Drake történetének befejező része a PC-sekhez is be fog majd ugrani. Így a Horizon Zero Dawn és a Days Gone nem voltak egyszeri kivételek, hanem a portolást felvezető játékok szerepét töltötték be.

A Hulsttal készített PlayStation Blogos interjúból ma már más okból kifolyólag szemléztünk, de erről a témáról nem esett ott szó. Hulst szerint a PC-s tervezés korai szakaszában tartanak még. Elmondta, hogy a Horizon Zero Dawn PC-s átirata nagyon sikeres volt, és megmutatta, hogy van kereslet a PlayStation ökoszisztémáján kívül a játékportfóliújukra, amiket a PlayStation rajongói már évek óta átélhetnek. (Ezt mintha máshol már mondta volna.)

Kiemelte, hogy a PlayStation a legjobb helyszín a Sony first-party, belsős játékaira, de a PC-seket is nagyra tartják, és megvizsgálják, hogy mikor is jó kiadni a játékokat a Steamen vagy az Epic Games Store-on. A Sony Interactive Entertainment Bend Studio nemrég adta ki a Days Gone PC-s verzióját, megközelítőleg két évvel a PlayStation 4-es eredeti rajtja után. Reménykedik, hogy így új játékosokat szólíthatnak meg, akik eddig kimaradtak a remek történetekből, karakterekből és világokból. Végül hangsúlyosan azt mondta, hogy a PC-s megjelenések nem járnak azzal, hogy a remek konzolos játékok megvalósítása csorbulna. Úgyhogy itt „a maradék” erőforrásokat használják.

Az Uncharted 4: A Thief’s End jóval régebbi, mint a Days Gone (2016…), így annak PC-s megjelenése 2021-ben logikusnak tűnne. Akkor pedig már fogadni lehetne arra is, hogy az Uncharted: The Nathan Drake Collection is betoppan Gabe Newell és/vagy Tim Sweeney digitális boltjára, hiszen eléggé furcsán festene, ha csak a sorozat negyedik része lenne átportolva, az első három pedig nem.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu