Menu

„A megfelelő időpontokban” PC-s portot kaphatnak a PlayStation-exkluzívok

Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője ezzel meg is ágyazott az Uncharted 4: A Thief’s End hamarosan talán meg is jelenő PC-s portjának…

Korábban már írtunk arról, hogy a Sony a saját prezentációjában megerősítette, hogy az Uncharted 4: A Thief’s End, Nathan Drake történetének befejező része a PC-sekhez is be fog majd ugrani. Így a Horizon Zero Dawn és a Days Gone nem voltak egyszeri kivételek, hanem a portolást felvezető játékok szerepét töltötték be.

A Hulsttal készített PlayStation Blogos interjúból ma már más okból kifolyólag szemléztünk, de erről a témáról nem esett ott szó. Hulst szerint a PC-s tervezés korai szakaszában tartanak még. Elmondta, hogy a Horizon Zero Dawn PC-s átirata nagyon sikeres volt, és megmutatta, hogy van kereslet a PlayStation ökoszisztémáján kívül a játékportfóliújukra, amiket a PlayStation rajongói már évek óta átélhetnek. (Ezt mintha máshol már mondta volna.)

Kiemelte, hogy a PlayStation a legjobb helyszín a Sony first-party, belsős játékaira, de a PC-seket is nagyra tartják, és megvizsgálják, hogy mikor is jó kiadni a játékokat a Steamen vagy az Epic Games Store-on. A Sony Interactive Entertainment Bend Studio nemrég adta ki a Days Gone PC-s verzióját, megközelítőleg két évvel a PlayStation 4-es eredeti rajtja után. Reménykedik, hogy így új játékosokat szólíthatnak meg, akik eddig kimaradtak a remek történetekből, karakterekből és világokból. Végül hangsúlyosan azt mondta, hogy a PC-s megjelenések nem járnak azzal, hogy a remek konzolos játékok megvalósítása csorbulna. Úgyhogy itt „a maradék” erőforrásokat használják.

Az Uncharted 4: A Thief’s End jóval régebbi, mint a Days Gone (2016…), így annak PC-s megjelenése 2021-ben logikusnak tűnne. Akkor pedig már fogadni lehetne arra is, hogy az Uncharted: The Nathan Drake Collection is betoppan Gabe Newell és/vagy Tim Sweeney digitális boltjára, hiszen eléggé furcsán festene, ha csak a sorozat negyedik része lenne átportolva, az első három pedig nem.

Forrás: VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu