Luto – Belső nézetes pszichológiai horror, talán P.T.-ihlettel [VIDEO]

ELŐZETES – Csak az a baj, hogy a Broken Bird Games és a Lanzadera nem nagyon részletezte magát a játékot, így eléggé a sötétben hagytak minket.

 

Kezdjük magával a jellemzéssel, amit a „törött madár” közölt (a Broken Bird Games fejleszti ugyanis a Luto-t, ami (ha nem csal a nyelvtudásunk) gyászolást jelent spanyol és portugál nyelven egyaránt. Eszerint a lelkünk egy börtön is lehet. (Mondjuk a kreatívabb elméknek tényleg az tud lenni, ez kétségtelen!) Ha tele van a lehető legrosszabb emlékeinkkel, akkor ez a bizonyos börtön úgy is kinézhet, mint egy labirintus, és abból kijutni már-már lehetetlennek tűnik.

 

Depresszió, szorongás

 

A Luto elvileg egy narratív kaland lesz, ami olyan témákkal kíván foglalkozni, mint mondjuk a depresszió, vagy a szorongás, és mindezt a lehető legsötétebb környezetekben kívánja tálalni. Így ha pszichológiai horrornak nevezzük a játékot, akkor ezúttal a pszichológiai jelző használata talán teljes mértékben jogosnak is mondható.

De ennyit tudunk jelenleg. A Lanzadera, egy spanyol cég fogja kiadni a Broken Bird Games játékát. Ez a stúdió a PlayStation Talents tehetségkutató programból bukkant fel, így nem véletlen, hogy PlayStationre (is) fejlesztik a játékot.

 

 

PS4, vagy PS5?

 

Nem véletlenül nem írtunk számot, így lehet, hogy PlayStation 4-re vagy PlayStation 5-re jön majd ki a Luto, vagy szerencsésebb esetben mind a két „játékállomás” meg fogja majd kapni a PC mellett. Elvileg valamikor idén fog megjelenni (nem tudni pontosan, hogy mikor, de a következő hónapok során).

 

 

P.T., mintha téged látnálak

 

De komolyan gondoljuk a címben is említett, és sajnos soha meg nem valósuló P.T.-t (amiből ugye a Silent Hills jött volna létre, de a Konami és a Hideo Kojima közötti kapcsolat annyira ellehetetlenült, hogy a két fél útja külön vált 2015 során, amiből a Silent Hill sorozat tervezett következő része is ellehetetlenült, lett helyette pachinko…). Elvégre gondoljunk bele: az is valamelyest egy labirintus volt, így a Luto és a P.T. közötti hasonlóság már itt is erős. Nos, és mind a két játék belső nézetet alkalmazott…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu