Menu

Sniper szemüvegek – Nemcsak mesterlövészeknek

TECH TESZT – Napi monitorhasználathoz és videójátékozáshoz is való gamer szemüveget kaptunk, melyeket kifejezetten azok számára gyártanak, akik sok időt töltenek monitorok, kijelzők előtt ülve.

 

A két szemüveg pár dologban különbözik, de sok közös is van bennük. A legfontosabb közös tulajdonság a kék fény szűrés, ami önmagában is hasznos, de ne felejtsük el a 100%-os UV 400 elleni védelmet sem. A szemüvegek tükröződésmentes lencsével is készültek és kifejezetten könnyű, mégis erős polikarbonát keretük van, így egész nap kényelmes viselni ezeket.

 

 

Kék fény?

 

A monitorok által kibocsátott kék fény hosszú távon rontja, homályosíthatja az emberi látást, a migrénes fejfájás egyik fő okozója is lehet (ami rettenetes élmény, ezt saját magam is tanusítom), de alvászavarok okozója is lehet, és a szem kiszáradásához is vezethet. Jobb kihagyni, az biztos. Nem csak a monitorok bocsátják ki, hanem mindenféle kijelző, tehát az okostelefont folyamatosan nézők, bambulók, vagy a túl sokat tévézők szeme is ki van téve mindennek a rémségnek.

Mindkét szemüveg pontosan ezen segít: csökkenti kék fény káros hatásait és ezt mi magunk is tapasztalhattuk.

 

 

Mindig a sárga úton?

 

Ami engem zavart, játék közben, az a gamer verzió sárgás lencséje. Ez a lencse ugyanis tagadhatatlanul megváltoztatja a színeket, tehát aki leginkább a vizuális élményért szokott játszani, annak nem biztos, hogy ez ínyére lesz. Inkább napszemüvegnek használtam a sárga szemüveget – annak viszont kiváló.

A sárga szín egyébként a külső kék fény kiszűrése miatt is segít a kontrasztok jobb érzékelésében – nem véletlen, hogy az igazi mesterlövészeken is sokszor látni ilyesmit, és így a játékoknál is érthető a hasznossága. Ha tehát valaki épp erre a minimális előnyre hajt, akkor neki segítségére lehet, ha viszont nincs szó ilyesmiről, akkor zavarónak is lehet értékelni ezt a darabot. Szerencsére ilyenkor a sima monitoros verzió még mindig használható, ha csak a kék fénytől védenéd a szemedet.

 

 

Mi jár még a szemüvegekhez?

 

A szemüvegek egy korrekt kinézetű, és számukra elegendő védelmet biztosító tokban érkeznek, így nyugodtan dobhatjuk őket a táskába, bárhova is mennénk.

Minden szemüveghez jár egy törlőkendő is – ez is igazán hasznos, különösen akkor, ha valaki mindig elkavarja az ilyesmit, és minden szemüvegéhez újat kellene beszereznie. És hasznosak is, mert a szemüvegek borzalmasan könnyen koszolódnak, tehát a törlőkendőre bizony sokszor lesz szükség.

 

 

Stílusos és könnyű

 

A Sniper irodai és gamer szemüvegei igazán egyszerre stílusosak és könnyűek is, így nem zavarnak napközben egyetlen pillanatra sem. Nekem sokat segített a sárga verzió mind a munkámban, a játékoknál viszont (a megváltozott színek miatt) túl sokat nem használtam. Napszemüvegnek kiváló, az kétségtelen.

Aki egyébként is szemüveges, az nem biztos, hogy sokat használná a Sniper szemüvegeit, viszont ha nincs gond a dioptriával, akkor tényleg hasznosak lehetnek. Fontos a megelőzés – különösen akkor, sok időt töltünk különböző kijelzők előtt. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy beszerezzünk egy Sniper szemüveget.

További információkat itt lehet olvasni.

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu