Sniper szemüvegek – Nemcsak mesterlövészeknek

TECH TESZT – Napi monitorhasználathoz és videójátékozáshoz is való gamer szemüveget kaptunk, melyeket kifejezetten azok számára gyártanak, akik sok időt töltenek monitorok, kijelzők előtt ülve.

 

A két szemüveg pár dologban különbözik, de sok közös is van bennük. A legfontosabb közös tulajdonság a kék fény szűrés, ami önmagában is hasznos, de ne felejtsük el a 100%-os UV 400 elleni védelmet sem. A szemüvegek tükröződésmentes lencsével is készültek és kifejezetten könnyű, mégis erős polikarbonát keretük van, így egész nap kényelmes viselni ezeket.

 

 

Kék fény?

 

A monitorok által kibocsátott kék fény hosszú távon rontja, homályosíthatja az emberi látást, a migrénes fejfájás egyik fő okozója is lehet (ami rettenetes élmény, ezt saját magam is tanusítom), de alvászavarok okozója is lehet, és a szem kiszáradásához is vezethet. Jobb kihagyni, az biztos. Nem csak a monitorok bocsátják ki, hanem mindenféle kijelző, tehát az okostelefont folyamatosan nézők, bambulók, vagy a túl sokat tévézők szeme is ki van téve mindennek a rémségnek.

Mindkét szemüveg pontosan ezen segít: csökkenti kék fény káros hatásait és ezt mi magunk is tapasztalhattuk.

 

 

Mindig a sárga úton?

 

Ami engem zavart, játék közben, az a gamer verzió sárgás lencséje. Ez a lencse ugyanis tagadhatatlanul megváltoztatja a színeket, tehát aki leginkább a vizuális élményért szokott játszani, annak nem biztos, hogy ez ínyére lesz. Inkább napszemüvegnek használtam a sárga szemüveget – annak viszont kiváló.

A sárga szín egyébként a külső kék fény kiszűrése miatt is segít a kontrasztok jobb érzékelésében – nem véletlen, hogy az igazi mesterlövészeken is sokszor látni ilyesmit, és így a játékoknál is érthető a hasznossága. Ha tehát valaki épp erre a minimális előnyre hajt, akkor neki segítségére lehet, ha viszont nincs szó ilyesmiről, akkor zavarónak is lehet értékelni ezt a darabot. Szerencsére ilyenkor a sima monitoros verzió még mindig használható, ha csak a kék fénytől védenéd a szemedet.

 

 

Mi jár még a szemüvegekhez?

 

A szemüvegek egy korrekt kinézetű, és számukra elegendő védelmet biztosító tokban érkeznek, így nyugodtan dobhatjuk őket a táskába, bárhova is mennénk.

Minden szemüveghez jár egy törlőkendő is – ez is igazán hasznos, különösen akkor, ha valaki mindig elkavarja az ilyesmit, és minden szemüvegéhez újat kellene beszereznie. És hasznosak is, mert a szemüvegek borzalmasan könnyen koszolódnak, tehát a törlőkendőre bizony sokszor lesz szükség.

 

 

Stílusos és könnyű

 

A Sniper irodai és gamer szemüvegei igazán egyszerre stílusosak és könnyűek is, így nem zavarnak napközben egyetlen pillanatra sem. Nekem sokat segített a sárga verzió mind a munkámban, a játékoknál viszont (a megváltozott színek miatt) túl sokat nem használtam. Napszemüvegnek kiváló, az kétségtelen.

Aki egyébként is szemüveges, az nem biztos, hogy sokat használná a Sniper szemüvegeit, viszont ha nincs gond a dioptriával, akkor tényleg hasznosak lehetnek. Fontos a megelőzés – különösen akkor, sok időt töltünk különböző kijelzők előtt. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy beszerezzünk egy Sniper szemüveget.

További információkat itt lehet olvasni.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu