Team Asobi: normális bemutatót kapott a Sony-tól a Japan Studio utódja

Miután a Sony Interactive Entertainment (SIE) Japan Studio összeomlott (teljesen érthetetlen módon), azért kellett valami japán fejlesztési helyszín a cégnek. Ez lenne a Team Asobi, ami eddig az Astro Bot-sorozaton dolgozott.

A SIE a PlayStation Blogon mutatta be a csapatot, amiről Nicolas Doucet, a stúdióigazgató és kreatív rendezője beszélt. Az Astro’s Playroom megjelenése után (ez alapból mindegyik PlayStation 5-ön ott van) a Team Asobi növekedésnek indult, és már alig várja a következő fejezetet. Itt meg akarta köszönni a PlayStation-rajongók támogatását, miután Astro a DualSense kontrollerrel együtt startolt el a PlayStation 5-ön.

A növekedés ellenére a cél megmaradt: „a PlayStation-varázslat” elhozása az innováció és az örömkeltés mellett olyan játékokkal, amik színeszek, szórakoztatóak és mindegyik korosztályt tudják szórakoztatni. Ezért van egy új logójuk, ami lentebb megtekinthető. A későbbi játékaikban felbukkanó logót az ihlette meg, amit a Team Asobi jelent a csapat számára. A veterán PlaYStation-rajongók régebbi dolgokat is felismerhetnek benne. Elindították a Twitter és Instagram fiókjukat is.

Ezután Doucet elmesélte, hogy a Team Asobi 2012-ben jött össze, és akkor a PlayStation 4-hez techdemókat készítettek. Akkor még nevük sem volt, és olyasmit akartak, ami a remek játékmenetre emlékeztetik őket (hiszen ez a legfontosabb mindegyik játékban). Japánul az asobu szó jelentése „játszani”, és ezért döntöttek az Asobi mellett, mert ez jól is hangzik, így rájuk is ragadt ez az elnevezés. 2018-ban létrehozták az Astro Bot: Rescue Missiont (PlayStation VR), és időközben a PlayStation Studios legújabb belsős csapatává váltak. A kvintesszenciájuk szerint a játékmenet okozta öröm a legfontosabb, legyen szó a pixelpontos karakterkezelésről, az új kontroller adta lehetőségekről, vagy a humoros animációkról, amit minden sarokba eldugtak.

A Team Asobi központja Tokió, és a csapat többségében japán fejlesztőkből áll, de vannak ott az Egyesült Királyságból, Németországból, Franciaországból, Dél-Koreából, Spanyolországból és Kolumbiából származó egyének is. Ezért is fontos nekik az univerzális játékok megteremtése, de mindannyian odavannak a japán kultúráért, a videojátékos örökségéért, az évszakokért, illetve a sok (néha őrült) találmány is a kedvencük az ottani ételek mellett. A technológia alapvetően meghatározza a Team Asobit, mert kiinduló pontként kezelik azt, mert valami varázslatossá és lenyűgözővé kell faragni azt. Ezután Doucet dicsérő szavakkal illette a DualSense kontrollert, amivel valamilyen, még titkosnak nevezett kísérletet is végeznek.

Számukra több műfaj is tetszik, így a platformer stílus sem maradt ki a kedvenceik közül. Az utóbbi másfél év kemény volt mindenkinek szerte a világon, és remélik, hogy a videojátékok könnyítenek a szituáción. Doucet ezután mindenkinek jó egészséget kívánt, majd megköszönte a támogatást.

Azért ne felejtsük, hogy a SIE Japan Studio egy komoly, veterán alakulat volt, és oda még fel kellene nőni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu