Menu

eFootball PES 2022: fotorealisztikus ábrázolásra törekszik a Konami

Kimura Seitaro, az eFootball PES (Pro Evolution Soccer) sorozat producere szerint a PlayStation 5 hihetetlen teljesítménnyel rendelkezik.

Kimura a PLAY magazinnak adott interjút (ez az Egyesült Királyság hivatalos PlayStation-magazinjának utódja amúgy), amiből a WCCFTech ollózott ki pár gondolatot. Szerinte fontos, hogy a foci izgalma és sikerélménye a játékban is tapasztalható legyen, de nem feledkezett meg arról sem, hogy fotorealisztikus módon játszhassunk.

A PlayStation 5 teljesítményét hihetetlennek nevezte, és bár hasznot húztak a konzol teljesítményéből, sok kihívásuk volt, amit lassan teljesítenek, hogy a következő szintre léphessenek. Viszont a PlayStation 5 teljesítményétől függetlenül vannak korlátozások, és ezért nehéznek tartja a producer a következő szint elérését, ugyanis a fotorealisztikus ábrázolásra törekszik a Konami, tehát nem csak jó grafikát akarnak elérni, hanem inkább annyira ütős látványvilágot, ami megegyezik egy meccs (természetesen külföldi…) televíziós közvetítésében látottakkal. Ebbe beletartozik a stadion hangulata, a támogatók, a játékosok szenvedélyes arckifejezései, a haj és a bőr textúrája, továbbá az izmok részletes mozgása, és az izzadás sem maradt ki Kimura felsorolásából. (A mezek varratai pedig már eléggé bátor kijelentésnek tűnnek az ő részéről…)

Szerinte az egész a való világ újraalkotásáról szól. Általános fogalomhasználattal élve ez egy élő kifejezés rekreációja lenne, de Kimura szerint ez egy tökéletlen, nem élő világot eredményezni. Úgy hiszi, hogy a fotorealizmus csak akkor teljesülhet, ha a felhasználókat lenyűgöző extra elemekkel is bővítenek. Ők látták a rajongókat, átérezték a stadionok hangulatát, és emiatt „a virtuális megtévesztés” jóval nehezebb. Ezért tekinti az ügyet nagy kihívásnak.

Az eFootball PES 2022 már nem a FOX Engine-t használja, hanem az Unreal Engine-re vált a Konami. A tervezők több feladatok is magukra tudnak vállalni benne a programozók segítsége nélkül, ha a Blueprint funkciót alkalmazzák. Ezzel Kimura szerint a gyártási, fejlesztési sebesség gyorsulhat, a tervezők képességei javulhatnak, és más területeken is hasznos lehet az engine csere a producer szerint.

Az eFootball PES 2022 nagy eséllyel next-gen játék lesz, de tuti, hogy nem hagyja ki a PlayStation 4/Xbox One duót.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu