eFootball PES 2022: fotorealisztikus ábrázolásra törekszik a Konami

Kimura Seitaro, az eFootball PES (Pro Evolution Soccer) sorozat producere szerint a PlayStation 5 hihetetlen teljesítménnyel rendelkezik.

Kimura a PLAY magazinnak adott interjút (ez az Egyesült Királyság hivatalos PlayStation-magazinjának utódja amúgy), amiből a WCCFTech ollózott ki pár gondolatot. Szerinte fontos, hogy a foci izgalma és sikerélménye a játékban is tapasztalható legyen, de nem feledkezett meg arról sem, hogy fotorealisztikus módon játszhassunk.

A PlayStation 5 teljesítményét hihetetlennek nevezte, és bár hasznot húztak a konzol teljesítményéből, sok kihívásuk volt, amit lassan teljesítenek, hogy a következő szintre léphessenek. Viszont a PlayStation 5 teljesítményétől függetlenül vannak korlátozások, és ezért nehéznek tartja a producer a következő szint elérését, ugyanis a fotorealisztikus ábrázolásra törekszik a Konami, tehát nem csak jó grafikát akarnak elérni, hanem inkább annyira ütős látványvilágot, ami megegyezik egy meccs (természetesen külföldi…) televíziós közvetítésében látottakkal. Ebbe beletartozik a stadion hangulata, a támogatók, a játékosok szenvedélyes arckifejezései, a haj és a bőr textúrája, továbbá az izmok részletes mozgása, és az izzadás sem maradt ki Kimura felsorolásából. (A mezek varratai pedig már eléggé bátor kijelentésnek tűnnek az ő részéről…)

Szerinte az egész a való világ újraalkotásáról szól. Általános fogalomhasználattal élve ez egy élő kifejezés rekreációja lenne, de Kimura szerint ez egy tökéletlen, nem élő világot eredményezni. Úgy hiszi, hogy a fotorealizmus csak akkor teljesülhet, ha a felhasználókat lenyűgöző extra elemekkel is bővítenek. Ők látták a rajongókat, átérezték a stadionok hangulatát, és emiatt „a virtuális megtévesztés” jóval nehezebb. Ezért tekinti az ügyet nagy kihívásnak.

Az eFootball PES 2022 már nem a FOX Engine-t használja, hanem az Unreal Engine-re vált a Konami. A tervezők több feladatok is magukra tudnak vállalni benne a programozók segítsége nélkül, ha a Blueprint funkciót alkalmazzák. Ezzel Kimura szerint a gyártási, fejlesztési sebesség gyorsulhat, a tervezők képességei javulhatnak, és más területeken is hasznos lehet az engine csere a producer szerint.

Az eFootball PES 2022 nagy eséllyel next-gen játék lesz, de tuti, hogy nem hagyja ki a PlayStation 4/Xbox One duót.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu