Menu

Kiszivárogtak a CD Projekttől az ellopott forráskódok

A lengyel céget ért februári kibertámadásnak meglett a következménye…

 

Még februárban mondta a CD Projekt RED (innentől csak CDPR-ként rövidítve), hogy egy kibertámadás érte őket, ami a Cyberpunk 2077 javítgatási menetrendjére is kihatott. Azt mondták, hogy bizonyos adatokat eltulajdonítottak a belső hálózatukról, de meg is lehet nevezni ezeket: a RedEngine (a lengyelek saját motorja) mellett a The Witcher 3: Wild Huntnak, ennek a már hivatalosan bejelentett, sugárkövetéses (ray tracing) verziójának, a Thronebreaker: The Witcher Talesnek, továbbá a Cyberpunk 2077-nek is megszerezték a forráskódját.

Erről korábban írtuk is, hogy a dark weben egy aukcióra bocsátották a forráskódokat, és a kezdő licit 1 millió dollár, az azonnali vételár pedig 7 millió volt (forintban 300 millió, illetve kb. 2,1 milliárd). Csakhogy az eladó visszavonta az egészet, mert egy külsős ajánlat érkezett, ami elfogadhatónak tűnt, tudósított erről a kiberadatszerzéssel foglalkozó cégek egyike, a Kela. A databreaches.net szerint az előző bekezdésben felsorolt adatcsomag pedig fel is bukkant az interneten. A ResetEra fórumon megosztott szöveges fájl pedig ennél többet is felfed.

Tízezer dollárért (10k$ ugyanis ezt jelenti…) megszerezhetjük a jelszavakat a védett 7z fájlokhoz, de a PlayStation 4-es, PlayStation 5-ös, Nintendo Switch-es és… feltehetőleg Xbox Series X-es (az xboxX talán ezt takarja…?) pakkokon nincsen jelszó, de a céges adatokat (céges jelentések, titoktartási megállapodások…) elvileg csak a médiának küldték el, és ezeket nem fogják kiszivárogtatni. A ransomware támadást elvileg a HelloKitty nevű csoport végezte el. Ők elméletben a Gwent forráskódját ki is szivárogtatták az aukció előtt. (És a dokumentum kicsit régebbinek tűnik, mert április elsejére azt kérték a Tesla-vezér Elon Musktól, hogy tolja meg a Bitcoin-szekeret…)

A The Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 esetében is az év második felében, még számunkra nem ismert időpontban lehet számítani a next-gen verziókra, így a PlayStation 4/Xbox One mellett a PlayStation 5/Xbox Series duó is megkapja majd a frissebb verziót (és értelemszerűen a PC-s kiadást is átgyúrják egy kicsit).

Forrás: VGC

1500692 screenshot 10 full 1

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu