Kriptovalutával is erősít a Grand Theft Auto VI?

A Take-Two és a Rockstar eléggé komolyan gondolhatja, hogy forradalmi lesz az igazán mainstreamnek nevezhető Grand Theft Auto franchise következő tagja.

 

Néhány napja már szó esett a Grand Theft Auto VI-ról, mert felmerült egy olyan elmélet, ami összefoglalta, miként kaphat Rio de Janeiro helyszínt a játékban, ami biztosan készül, mert azért a GTA V-nek nincs már akkora kereslete, mint amikor 2013 őszén (először) megjelent PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra (ez nem állítja meg a Take-Two-t abban, hogy kiadja a PlayStation 5-re és az Xbox Series duóra is…).

Tom Henderson, aki inkább a Battlefield 6 (vagy lehet, hogy simán Battlefield lesz a neve…?) miatt bukkant fel eddig a hírekben, most a Grand Theft Auto miatt ragadt billentyűzetet. Olyasmit írt a Twitteren, ami meglepően modern fordulat lehet a játékiparban. Azt hallotta, hogy több küldetés esetében, ha sikeresen vesszük, amit a Grand Theft Auto VI kér, akkor nem (játékbeli) pénzt, hanem Bitcoint kapunk. A tőzsdézés is visszatér, és az eltérő kriptovalutákért lenne egy bróker is.

Szerinte, ha a Rockstar megfelelően alkalmazza az ötletet, a kriptovalutáknak ez hatalmas lépés lenne. Ez a fizetősdi a nagyobb szintű karakterektől jönne, mert nekik „gyorsan kell követhetetlenül utalniuk nagyobb mennyiségű pénzt”. És ez nem valami kitaláció, és ezért mondja, hogy ez nem vicc. Ezt olyan személytől hallotta, akiben megbízik, és nem biztos, hogy a valuta neve Bitcoin lesz. (Lehetséges, hogy a Take-Two-nak akkor lesz egy saját kriptopénzneme…) Végül annyit írt, hogy ne nagyon vegyük ezt száz százalékban komolyan.

Ez bizony tényleg komoly lépés lenne a Take-Two-tól, és ez akkor lehet nagyon ütős, ha a Grand Theft Auto Online esetében is kripto kanyarral támadnak, mert így a játékban felépített pénzhalom a való életben is esetleg hozhat valami élelmiszert az asztalra… egy fejlettebb társadalomban.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu