Menu

Chernobylite: hol vagy, Tatyana? [VIDEO]

A The Farm 51 egy új videót tett közzé a túlélésre építő RPG-ből; ebben éppen azt a karaktert mutatják meg, akit szeretnénk hosszú évek múltával megtalálni.

 

A Chernobylite igen, Csernobil környékén játszódik, és igen, a Zóna is szerepet kap… de itt nem éppenséggel arra kell számítanunk, mint mondjuk a S.T.A.L.K.E.R.-ben (ennek a kettes számú része talán idén meg is fog jelenni Xbox Seriesre és PC-re… szóval kizónázhatjuk magunkat). A főszereplő Igor lesz. Ő korábban a csernobili atomerőműben dolgozott, de ugye bekövetkezett az a bizonyos tragédia.

Ez számára kicsit személyesebb volt, ugyanis az eljegyzett párja, Tatyana is odalett, vagy legalábbis rejtélyes módon elveszett harminc évvel ezelőtt. Itt jön be a jó öreg videojátékos csavar: a Zónában az idő nem egy egyszerű, lineáris anyagnak nevezhető valami. (Magyarul: kicsit máshogy telhet errefelé az idő… akár lassabb, akár gyorsabb is lehet.) Olyan döntéseket kell majd meghoznunk, amik a sorsunkról is dönteni fognak… és a múltra is hatással lesznek. Így teljesen logikus az a kérdés, hogy a helyes döntéseket képesek leszünk-e meghozni… és így az is erősen érvényes, hogy megtaláljuk-e Tatyanát is.

A Chernobylite jelenleg korai hozzáférésben (Early Access) találhatjuk a Steamen és a GOG-on, de már nem sokáig, ugyanis a jelenleg 30 dolláros/eurós (~11 ezer forintos) ár felmegy majd 40-re (~14 ezer forintra), ugyanis júliusban lesz a „végleges” verzió megjelenése (jelenleg nem tudjuk, melyik napon…), de ekkor már nem csak PC-n találhatjuk meg a csernobili kalandozást (amiben azért lesz túlélő horror elem is, nem is kevés… a Get Even után valahol ezt talán el is várhatjuk a The Farm 51-től), hiszen ekkor már PlayStation 4-en és Xbox One-on is elindul a közösségi finanszírozásra építkező játék.

Lesz-e next-gen kiadás? Igen: jelenleg annyi hivatalos, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series is megkapja, de itt még nem olyan tiszta, hogy 2021 folyamán mikor.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu