Chernobylite: hol vagy, Tatyana? [VIDEO]

A The Farm 51 egy új videót tett közzé a túlélésre építő RPG-ből; ebben éppen azt a karaktert mutatják meg, akit szeretnénk hosszú évek múltával megtalálni.

 

A Chernobylite igen, Csernobil környékén játszódik, és igen, a Zóna is szerepet kap… de itt nem éppenséggel arra kell számítanunk, mint mondjuk a S.T.A.L.K.E.R.-ben (ennek a kettes számú része talán idén meg is fog jelenni Xbox Seriesre és PC-re… szóval kizónázhatjuk magunkat). A főszereplő Igor lesz. Ő korábban a csernobili atomerőműben dolgozott, de ugye bekövetkezett az a bizonyos tragédia.

Ez számára kicsit személyesebb volt, ugyanis az eljegyzett párja, Tatyana is odalett, vagy legalábbis rejtélyes módon elveszett harminc évvel ezelőtt. Itt jön be a jó öreg videojátékos csavar: a Zónában az idő nem egy egyszerű, lineáris anyagnak nevezhető valami. (Magyarul: kicsit máshogy telhet errefelé az idő… akár lassabb, akár gyorsabb is lehet.) Olyan döntéseket kell majd meghoznunk, amik a sorsunkról is dönteni fognak… és a múltra is hatással lesznek. Így teljesen logikus az a kérdés, hogy a helyes döntéseket képesek leszünk-e meghozni… és így az is erősen érvényes, hogy megtaláljuk-e Tatyanát is.

A Chernobylite jelenleg korai hozzáférésben (Early Access) találhatjuk a Steamen és a GOG-on, de már nem sokáig, ugyanis a jelenleg 30 dolláros/eurós (~11 ezer forintos) ár felmegy majd 40-re (~14 ezer forintra), ugyanis júliusban lesz a „végleges” verzió megjelenése (jelenleg nem tudjuk, melyik napon…), de ekkor már nem csak PC-n találhatjuk meg a csernobili kalandozást (amiben azért lesz túlélő horror elem is, nem is kevés… a Get Even után valahol ezt talán el is várhatjuk a The Farm 51-től), hiszen ekkor már PlayStation 4-en és Xbox One-on is elindul a közösségi finanszírozásra építkező játék.

Lesz-e next-gen kiadás? Igen: jelenleg annyi hivatalos, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series is megkapja, de itt még nem olyan tiszta, hogy 2021 folyamán mikor.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu