Menu

Horizon Forbidden West: extra funkciók (és 60 FPS) a PlayStation 5-ön

A PlayStation 4-es verziót sem fogja a Guerrilla Games elhanyagolni.

 

A Game Informer videóinterjút készített Mathijs de Jongéval, aki a Horizon Forbidden West rendezőjeként dolgozik Aloy nyugati utazásán. Szerinte a Guerrilla biztosra megy azzal, hogy a PlayStation 4-en is remek élményt biztosítson a 2013-ban megjelent konzolon játszóknak, és úgy véli, hogy a Horizon Zero Dawn folytatása itt is szépen fog kinézni.

A víz alatti jelenetek esetében a renderelési technika viszont különleges lesz a PlayStation 5-ön, ugyanis extra részletek és rendszerek működnek itt. Így például a hullám sokkal természetesebben fog hatni a novemberben megjelent Sony konzolon. Aloy megvilágítása is részletesebb lesz PlayStation 5-ön.

A Guerrilla egy különleges megvilágítási rig-et (vázat) használ, amit csak jelenetekben tudják bevetni a PlayStation 4-en, hiszen ott a játék maga nem fut, és van teljesítmény ennek alkalmazására. A PlayStation 5 viszont több teljesítménnyel bír, így ezt mindig használják ott, így a megvilágítás rendszerét Aloy mondhatni folyamatosan magával tudja vinni bárhová. Megerősítette azt is, hogy a PlayStation 5-ösöknek a játék tartogatni fog egy 60 FPS-re törekvő teljesítmény módot (performance mode), így ha nincsen mondjuk 4K-ra képes kijelzőnk, akkor nem nagyon bukunk a látványon, de teljesítményben erős eredményre számíthatunk.

A Horizon Forbidden West amúgy nem rendelkezik még konkrét megjelenési időszakkal sem. Néhány napja írtuk már róla, hogy maga a Sony sem mondja száz százalékos bizonyossággal, hogy a Guerrilla Games következő terméke az idei év végi, karácsonyi hajszában eljut a boltokba és a játékosok kezei közé. Így megvan az esély arra, hogy a Horizon Zero Dawn eseményei után hat hónappal játszódó folytatást csak 2022-ben pattinthatjuk be a PlayStation 4-ünkbe vagy PlayStation 5-ünkbe (utóbbi esetében értelemszerűen csak akkor, ha van Blu-ray meghajtó a masinánkban…).

Azért reméljük, hogy a PlayStation 4-es átirat nem lesz grafikájában erősen visszafojtott, de mivel a PlayStation 5-ön van a hangsúly, érdemes felkészülni erre is.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu