Horizon Forbidden West: extra funkciók (és 60 FPS) a PlayStation 5-ön

A PlayStation 4-es verziót sem fogja a Guerrilla Games elhanyagolni.

 

A Game Informer videóinterjút készített Mathijs de Jongéval, aki a Horizon Forbidden West rendezőjeként dolgozik Aloy nyugati utazásán. Szerinte a Guerrilla biztosra megy azzal, hogy a PlayStation 4-en is remek élményt biztosítson a 2013-ban megjelent konzolon játszóknak, és úgy véli, hogy a Horizon Zero Dawn folytatása itt is szépen fog kinézni.

A víz alatti jelenetek esetében a renderelési technika viszont különleges lesz a PlayStation 5-ön, ugyanis extra részletek és rendszerek működnek itt. Így például a hullám sokkal természetesebben fog hatni a novemberben megjelent Sony konzolon. Aloy megvilágítása is részletesebb lesz PlayStation 5-ön.

A Guerrilla egy különleges megvilágítási rig-et (vázat) használ, amit csak jelenetekben tudják bevetni a PlayStation 4-en, hiszen ott a játék maga nem fut, és van teljesítmény ennek alkalmazására. A PlayStation 5 viszont több teljesítménnyel bír, így ezt mindig használják ott, így a megvilágítás rendszerét Aloy mondhatni folyamatosan magával tudja vinni bárhová. Megerősítette azt is, hogy a PlayStation 5-ösöknek a játék tartogatni fog egy 60 FPS-re törekvő teljesítmény módot (performance mode), így ha nincsen mondjuk 4K-ra képes kijelzőnk, akkor nem nagyon bukunk a látványon, de teljesítményben erős eredményre számíthatunk.

A Horizon Forbidden West amúgy nem rendelkezik még konkrét megjelenési időszakkal sem. Néhány napja írtuk már róla, hogy maga a Sony sem mondja száz százalékos bizonyossággal, hogy a Guerrilla Games következő terméke az idei év végi, karácsonyi hajszában eljut a boltokba és a játékosok kezei közé. Így megvan az esély arra, hogy a Horizon Zero Dawn eseményei után hat hónappal játszódó folytatást csak 2022-ben pattinthatjuk be a PlayStation 4-ünkbe vagy PlayStation 5-ünkbe (utóbbi esetében értelemszerűen csak akkor, ha van Blu-ray meghajtó a masinánkban…).

Azért reméljük, hogy a PlayStation 4-es átirat nem lesz grafikájában erősen visszafojtott, de mivel a PlayStation 5-ön van a hangsúly, érdemes felkészülni erre is.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu