Trifox: rókaland [VIDEO]

A Glowfish Interactive játéka még felhívhatja a figyelmet magára.

 

A Big Sugar fogja kiadni a Trifoxot, ami a címében mintha a The Legend of Zelda Triforce nevű tárgyára utalna. A „nagy cukor” közleménye szerint egy színkavalkáddal rendelkező, rajzfilmre hajazó akció-kaland játék lesz, amiben egy mindenben tehetséges rókáé a főszerep. Mekk Mester helyett másra kell gondolni: megtámadják az otthonát, a televízió távirányítóját meg ellopják (itt két gondolat: egyrészt ez a róka nem Gex; másrészt pedig a TV-t lehet anélkül is kezelni), így Trifox útnak ered, hogy a tolvajokat elcsípje.

A játékot a 3D-s platformerek aranykorszaka ihlette (Super Mario 64, Crash Bandicoot-trilógia… és biztosan nem a Bubsy 3D). Mágiát és rejtélyes kütyüket is bevethetünk, hogy a négy, veszéllyel teli világban túl tudjunk járni az ellenfeleink eszén, és a játék vége a gaztevők főhadiszállásán lesz (…ez a neve, komolyan).

Három eltérő karakterosztály lesz. A harcos (Warrior) egy nagy kalapáccsal csap oda, a mágus (Mage) varázslattal támad, a mérnök (Engineer) pedig egy hátizsáknyi kütyüt alkalmaz (Dóra a felfedező után szabadon). A karaktertípusok képességeit viszont kombinálhatjuk, így például gépágyút és varázslatot is alkalmazhatunk egyszerre. Összesen harminc képességet lehet megnyitni (p. Spike Slam, Shield Bubble, guided Missile, így mondjuk irányított rakéta, vagy buborékpajzs lesz). Ehhez érméket kell gyűjteni.

Ellenfeleinkből hordányi lesz, platformerkedésből pedig még annál is több. A bossfightok sem maradnak el. Persze még várnunk kell egy kicsit, viszont addig a PC-sek a Steamen elérhetnek egy demót a Trifoxból, ami a tervek szerint 2022 első negyedévében (tehát legkésőbb március végéig) fog megjelenni… mégpedig majdnem mindenre. PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC, PlayStation 4, Xbox One, illetve Nintendo Switch.

Persze azért kíváncisak leszünk a végeredményre, mert sokszor láttunk már valamit, ami ígéretes volt a bejelentése során, ám a végeredmény sokkal felejthetőbb lett. Talán a Trifox nem lesz ilyen.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu