Google Stadia: június végén jön a felhőalapú játék az Android TV-re

A Mountain View-i vállalat közzétette az első hivatalos részleteket a június 23-i premierhez.

 

A Google Stadia tulajdonosai már régóta kérik, és végre hivatalos a dolog. A Mountain View-i vállalat streaming videojáték-platformja megerősítette érkezését az Android TV-re június 23-tól a Google TV, az Nvidia Shield, a Xiaomi Mi box és más készülékek és televíziók segítségével.

Így a Stadia sokoldalúsága megnő azzal, hogy bármilyen képernyővel rendelkező eszközön használható lesz, külső eszközök nélkül. Ily módon, ha van egy Android TV-vel rendelkező készülékünk, elég lesz egyszerűen aktiválni az alkalmazást a megadott időpontban, és a felhőtechnológiának köszönhetően bárhonnan elkezdhetünk játszani – legalább is elvileg, hiszen a készülékhez csatlakozó irányító eszközre így is szükség lesz.

Többek között az alábbi készülékek is az említett körbe tartoznak:

  • Hisense U7G, U8G és U9G androidos tévékészülékek
  • Nvidia Shield TV és Shield TV Pro
  • Walmart Onn FHD Streaming Stick és UHD streaming eszköz
  • Philips 8215, 8505 és OLED 935/805 androidos tévékészülékek
  • Xiaomi Mi Box 3 és Mi Box 4

Mint más Android TV vagy Google TV alkalmazások esetében, a Stadia is letölthető a Play Store-ból. A Stadia Pro előfizetés havi 3000 Ft.-ba kerül, és havonta ingyenes játékokat, kedvezményeket biztosít egyes címek megvásárlásához, valamint 4K HDR-ben játszhatsz.

Azok, akik nem akarnak az előfizetéssel élni, ingyenes fiókot is létrehozhatnak egy Gmail-címmel. Van néhány ingyenes játék és demó, amelyekkel Pro tagság nélkül is játszhatsz, de megvásárolhatsz és játszhatsz játékokat közvetlenül is, bár a streaming 1080p felbontásra korlátozódik.

A vállalat megjegyzi, hogy a kezdeti listán nem szereplő Android TV eszközök továbbra is letölthetik és játszhatnak a szolgáltatással, amennyiben „választanak a kísérleti támogatásra”. Figyelmeztet, hogy bár „ez a funkció még fejlesztés alatt áll, és nem minden Android TV OS eszköz fog tökéletesen működni”, de működőképesnek kell lennie.

 

Több mint 180 játék Google Stadia-ra

 

Az Xbox és PlayStation konzolok riválisaként emlegetve saját magát, a Google azzal dicsekszik, hogy szolgáltatása révén több mint 180 játékhoz férhetünk hozzá, amelyek telefonon, laptopon és tévén is játszhatók.

Legalább 10 megabit/másodperc sebességű internetkapcsolatra lesz szükség, a tévén vagy tévéhez csatlakoztatott eszközön való játékhoz pedig továbbra is szükség van egy Stadia távirányítóra vagy „kompatibilis Bluetooth-vezérlőre”. A gamepadok listája megtalálható a Google Stadia támogatási oldalán, bár úgy tűnik, hogy a vállalat még nem frissítette az oldalt az új bővítésnek megfelelően.

A Google először a 2019-es Game Developers Conference-en jelentette be. Korábban a Stadia televíziókon történő streamelését a Chromecast Ultra streaming stickre és a Stadia Controllerre korlátozta.

A szolgáltatás elérhető a Chrome böngészőn, néhány androidos telefonon (a Google hivatalosan támogatott eszközök listája itt található), valamint iPhone-on és iPaden Safari webes alkalmazásként. Ezek a készülékek képesek a streaming szolgáltatást más távirányítókkal, például Xbox One, DualShock 4 vagy Switch Pro kontrollerekkel lejátszani.

Forrás: CNET

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu