Cyberpunk 2077: az egyik befektető a vezetők távozását követeli [VIDEO]

Az Egyesült Királyságban székelő Abri Advisors (ami ismeretlen mértékű részesedéssel bír a CD Projektben) azt szeretné, hogy változások történjenek a cég hierarchiájában.

 

Az igazgatóságnak azt írták, hogy nem hiszik el, sőt, felkavarónak érzik a cégben az utóbbi tizenkét hónapban bekövetkezett eseményeket. Ezt azért tették, mert a Cyberpunk 2077 botrányos rajtja a cég értékének több mint a felét eltüntette. (57%-ot csökkent a részvény értéke, ami pénzben összesen 6,2 milliárd dollárt, azaz jó 1860 milliárd forintos értékcsökkenést eredményezett.)

Jeffrey Tirman, az Abri vezérigazgatója szerint nem valószínű, hogy direkt próbáltak ennyi hibát elkövetni, és ez megrázónak nevezhető. Arra kérné a többi részvényest, hogy a felügyelő bizottságot teljesen cseréljék le, kivéve, ha Adam Kicinski (a CD Projekt vezérigazgatója) és Marcin Iwinski (a helyettes) hátralép. De ez nem lesz egyszerű feladat: háromötödös (tehát 60%-os) többség kell ahhoz, hogy az igazgatóság tagjaiból el tudjanak valakit távolítani. Ha hozzáadjuk, hogy a jelenlegi vezetőség (beleértve Michal Kicinskit, a vezérigazgató testvérét, aki a CD Projekt egyik társalapítója is volt) legalább 34%-nyi részvénnyel rendelkezik, ez konkrétan azt jelenti, hogy lényegében mindenki mást meg kellene győznie Tirmannak. A legnagyobb pénzügyi befektető az NN Group NV lengyel nyugdíjalapja, ami a Bloomberg szerint 4,2%-os részesedéssel bírt 2020 végén.

Tirman szerint az Abri azért nem vett részt a május 25-én megtartott éves befektetői találkozón, mert abban reménykedett, hogy a vezetőség jó útra terelné a cég hajóját ahelyett, hogy a replay gombra csapnának (azaz ismét ugyanazokat a hibákat követnék el). Ő most tudni szeretné, hogy a CD Projekt miként is tudna ugyanolyan erős lábakon állni, mint mondjuk 2020 elején. Egy nyilvános stratégiai tervet szeretne látni tőlük, hogy orvosolni tudják a hibákat, és hogy mi a közeljövőre vetített tervük, ugyanis a brand károkat szenvedett, és a kliensek (játékosok) és részvényesek részéről is bizalomvesztés következett be.

A CD Projekt RED pedig tudott a játék állapotáról: három, igazán komikus videó jutott a nagyvilágba, feltehetőleg a céget ért kibertámadás eredményeként. A videók hónapokkal a Cyberpunk 2077 megjelenése előtt készültek, és feltehetőleg extraként elérhetőek lettek volna benne (hiszen a The Witcher 3 is hasonlóan cselekedett). Egy, már törölt tweet szerint a producerek megerősítették vasárnap a videók hivatalosságát, ugyanis a minőségellenőrzéssel és fejlesztéssel foglalkozó egyének éveken át történő fejlesztés során gyűjtötték össze egy szórakoztató csokorba a bugokat.

A második videó elején némi nuditás látható. Előre szólunk!

Forrás: Bloomberg, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu