Menu

Külső nézettel is rendelkezni fog a Far Cry 6!

Hohó, a Ubisoft itt belenyúl a formulába, amit több mint másfél évtizede érintetlenül hagyott!

A Far Cry játékok esetében legyünk őszinték, de eddig az volt a megszokott, hogy a jeleneteket, eseményeket belső nézetből élhettük át. (Vaas Montenegro így sokkal veszélyesebb ellenfélnek tűnt például a Far Cry 3-ban.) Viszont a Far Cry 6 ezen változtatni fog, de azért nem az lesz, hogy kapásból a teljes játék átmegy külső nézetűvé (akkor ezzel az erővel ugyanazt a formulát használná a francia kiadó, mint az Assassin’s Creed esetében… vagy amit a Watch Dogs részekben láthatunk).

A Ubisoft narratíváért felelős rendezője, Navid Khavari a GameSpotnak adott interjújában beszélt arról, hogy a jelenetek során a csapat már korán kipróbálta, hogy külső nézetet alkalmazzanak. Meglepődötten tapasztalták, hogy zavartalan átmenet volt az eddig szigorú belső nézetes hozzáállásból. Azonnal úgy érezték, hogy jobban lehet Dani, a Far Cry 6 főszereplőjéhez kötődni, plusz így a kitalált Yara-szigeten (amit viszont nyíltan Kuba ihletett) jobban kapcsolódhatunk az epikusnak nevezett, gyakorlatban meg még ki tudja, hogy milyen történethez.

A Far Cry 5-ben bár módosíthattuk karakterünk kinézetét, nem nagyon láthattuk ennek eredményét a jelenetekben. A Far Cry 6-ban viszont lesznek gerillabázisok, amikben akár külső nézetet is használhatunk, így láthatjuk főszereplőnket „kívülről” is. Ezzel jobban megsasolhatjuk a hátizsákunkat, esetleg a fegyvereinket, amikkel a lázadóknak segíthetünk a (feltehetőleg szélsőjobboldali) diktátort megbuktatni. A fő játékmenet viszont marad belső nézetes, így a bázisokon és jeleneteken kívül marad minden Dani szemszögéből.

Az Arcade Mode-dal (ami annyira hatékony lett, hogy még a GoldenEye 007-et is újragyártották a Far Cry 5-ben vele; erről nemrég írtunk) nem bővítő Far Cry 6-ot tuti látni fogjuk a június 12-én, magyar idő szerint este 9-kor kezdődő Ubisoft Forwardban. A Far Cry 6 amúgy október 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store, Uplay), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Amazon Lunára és Google Stadiára.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu