Külső nézettel is rendelkezni fog a Far Cry 6!

Hohó, a Ubisoft itt belenyúl a formulába, amit több mint másfél évtizede érintetlenül hagyott!

A Far Cry játékok esetében legyünk őszinték, de eddig az volt a megszokott, hogy a jeleneteket, eseményeket belső nézetből élhettük át. (Vaas Montenegro így sokkal veszélyesebb ellenfélnek tűnt például a Far Cry 3-ban.) Viszont a Far Cry 6 ezen változtatni fog, de azért nem az lesz, hogy kapásból a teljes játék átmegy külső nézetűvé (akkor ezzel az erővel ugyanazt a formulát használná a francia kiadó, mint az Assassin’s Creed esetében… vagy amit a Watch Dogs részekben láthatunk).

A Ubisoft narratíváért felelős rendezője, Navid Khavari a GameSpotnak adott interjújában beszélt arról, hogy a jelenetek során a csapat már korán kipróbálta, hogy külső nézetet alkalmazzanak. Meglepődötten tapasztalták, hogy zavartalan átmenet volt az eddig szigorú belső nézetes hozzáállásból. Azonnal úgy érezték, hogy jobban lehet Dani, a Far Cry 6 főszereplőjéhez kötődni, plusz így a kitalált Yara-szigeten (amit viszont nyíltan Kuba ihletett) jobban kapcsolódhatunk az epikusnak nevezett, gyakorlatban meg még ki tudja, hogy milyen történethez.

A Far Cry 5-ben bár módosíthattuk karakterünk kinézetét, nem nagyon láthattuk ennek eredményét a jelenetekben. A Far Cry 6-ban viszont lesznek gerillabázisok, amikben akár külső nézetet is használhatunk, így láthatjuk főszereplőnket „kívülről” is. Ezzel jobban megsasolhatjuk a hátizsákunkat, esetleg a fegyvereinket, amikkel a lázadóknak segíthetünk a (feltehetőleg szélsőjobboldali) diktátort megbuktatni. A fő játékmenet viszont marad belső nézetes, így a bázisokon és jeleneteken kívül marad minden Dani szemszögéből.

Az Arcade Mode-dal (ami annyira hatékony lett, hogy még a GoldenEye 007-et is újragyártották a Far Cry 5-ben vele; erről nemrég írtunk) nem bővítő Far Cry 6-ot tuti látni fogjuk a június 12-én, magyar idő szerint este 9-kor kezdődő Ubisoft Forwardban. A Far Cry 6 amúgy október 7-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store, Uplay), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Amazon Lunára és Google Stadiára.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu