Új nevet kapott a Rainbow Six: Quarantine [VIDEO]

Most már Rainbow Six: Extraction néven fut a „szivárványhatos”, ami mégsem Parasite néven fut majd. És ez már hivatalos.

A Rainbow Six: Siege után új részt fog kapni a sorozat, de a Siege is köszöni szépen, jól van, ugyanis a francia kiadó élő szolgáltatásos megközelítésében ez az egyik alappillér lett. Ettől függetlenül a játékot, amit eddig Rainbow Six: Quarantine néven ismerhettünk (így jelentette ugyanis be a Ubisoft még a 2019-es E3-on), átkeresztélték Rainbow Six: Extractionre.

Az indoklás egyértelmű: ez a bizonyos világjárvány sokaknak hosszabb karanténidőszakot eredményezett, így nem lett volna jó húzás, ha a Ubisoft így hagyja a játék nevét. (És gúnyosan hozzá is tehetnénk, hogy a Tencentnek, a kínai techgigásznak is van részesedése a cégben, nem biztos, hogy a milliárdos népességgel rendelkező országban engedélyeznék a játék hivatalos megjelenését ezzel a névvel…)

Antoine Vimal du Monteil, a Rainbow Six: Extraction producere azt mondja, hogy a játék bejelentése óta nagy növekedés következett be. Az evolúció révén a játékélmény központja egyre kitisztult: az operatorok (a játszható karakterek) közösen harcolnak egy ellenség ellen. Megismerik a parazitát, megtanulják, miképp kell azt legyőzni, és eközben mindenki védi a másikat. Tudja jól, hogy a játék címe körül sok spekuláció volt, de most már örömmel közölheti a hivatalos nevet, ami a kimenekítés fogalmát takarja.

Patrik Methé, a kretív rendező hozzátette, hogy fogták a Rainbow Six: Siege erős alapzatát, majd egy modern, taktikai kooperatív lövöldözős játékot építettek rá. Ebben egy folyamatosan fejlődő földönkívüli veszéllyel kell megküzdenünk. Kihívásokból nem lesz hiány, de egy cél mindig is lesz: biztosra kell menni, hogy mindenki épségben ki tudjon menekülni a helyszínről. Rajtunk és a csapaton múlik, hogy meddig megyünk előre, és mikor állunk meg.

A Rainbow Six: Extraction biztosan látható lesz a Ubisoft E3-as konferenciáján, a Ubisoft Forwardon, ami magyar idő szerint június 12-én este kilenc órakor kezdődik. A Prince of Persia: The Sands of Time Remake viszont tuti nem lesz a rendezvény része, erről korábban írtunk is, hogy miért.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu