Kínát hergeli a régi Cyberpunk 2077-es „Micimackó”-címkével a CD Projekt

A CD Projekt Red újabb Cyberpunk 2077-ügyben találja magát, mivel a játék „Micimackó” feliratot használt a játékfájlok cenzúrázására Kínában.

 

A CD Projekt Red úgy tűnik, hogy nem hagyják békén a a Cyberpunk 2077-el kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 hibás állapotban, tele bugokkal jelent meg PS4-re és Xbox One-ra, ami széleskörű visszhangot váltott ki, ami miatt a játékot kivonták a PlayStation Store-ból, a CD Projekt Red pedig visszatérítést adott ki. Azóta a fejlesztői válsággal kapcsolatos viták, a CD Projekt vezetőségi tagjainak a Cyberpunk 2077 problémái ellenére hatalmas bónuszokat kapó tagjai és még sok más dolog még tovább rontotta a játék hírnevét. És most úgy tűnik, hogy a CD Projekt Red egy újabb hatalmas Cyberpunk 2077 vitával nézhet szembe.

Nemrégiben a CD Projekt Red The Witcher 3 és Cyberpunk 2077 című játékainak forráskódját hackerek szivárogtatták ki az interneten. A Cyberpunk 2077 forráskódjának kiszivárgása eddig rengeteg érdekességet hozott, többek között egy belső montázst, amely a játék egy csomó hibáját és hibáját emeli ki. Ami azonban a CD Projekt Red számára rendkívül problematikus lehet a továbbiakban, az az a felfedezés, hogy a Cyberpunk 2077 fejlesztői a jelek szerint egy „Micimackó” nevű címkét használtak a játék kínai megjelenése miatt cenzúrázandó tartalmak megjelölésére.

A Kínai Népköztársaság elnöke, Xi Jinping közismerten rossz néven veszi, ha Micimackóhoz hasonlítják, olyannyira, hogy a karaktert az országban erősen cenzúrázzák. A Kingdom Hearts 3 kitakarja Micimackót Kínában, és számos más videojáték cenzúrázza a karakter nevét a játék chatjében. Tehát a CD Projekt Red a kínai közönség számára cenzúrázott játékfájlok címkézésére használta a „Micimackó” szót, ami a későbbiekben a kínai kormánnyal való összetűzéshez vezethet.

 

A kínai tűzzel játszottak…

 

Elgondolkodhatunk azon, hogy a CD Projekt Red fejlesztői miért vállalnak ekkora kockázatot a Cyberpunk 2077 forráskódjával, de ahogy a Redditor traceitalian magyarázza: „Igen, csillagászatilag kicsi az esélye, hogy ez napvilágot látott”. A Cyberpunk 2077 forráskódjának kiszivárgása hihetetlenül ritka helyzet, így biztosra vehető, hogy a CD Projekt Rednél senki sem gondolta, aki tudott erről a Micimackó Kína cenzúrazászlóról, hogy valaha is felfedezik.

Nem ez az első alkalom, hogy a CD Projekt Red egy olyan vita közepén találja magát, amely Xi Jinping nemtetszése miatt alakult ki, amikor Micimackóhoz hasonlították. A tajvani fejlesztésű Devotion című horrorjátékot kivonták az eladásból a különböző digitális áruházakból, miután kiderült, hogy a játékban a „Xi Jinping Micimackó moron” szöveg szerepel. A játékot később frissítették, hogy eltávolítsák ezt a szöveget, és úgy volt, hogy a CD Projekt tulajdonában lévő GOG digitális áruházi felületen debütál, csakhogy a cég az utolsó pillanatban meggondolta magát a „játékosok állítólagos üzenetei” miatt. Ahogy azt elképzelhetjük, ez elég nagy felháborodást eredményezett az interneten.

A CD Projekt Red egyelőre nem kommentálta a legújabb fejleményt. Érdekes lesz látni, hogy a CD Projekt Red egyik befektetőjének erőfeszítéseit táplálja-e a cég jelenlegi vezérigazgatójának leváltására, vagy a CDPR megtartja jelenlegi vezetését, miközben tovább dolgozik a Cyberpunk 2077 javításán.

A Cyberpunk 2077 már megjelent PC-re, PS4-re, Stadia-ra és Xbox One-ra, a PS5-ös és Xbox Series X verzió is fejlesztés alatt áll.

Forrás: VG24/7

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu