Lost Judgment: nem lesznek fontosabb szereplők a Yakuza-sorozatból

A spinoff ebben az értelemben is az lesz: a Yakuza játékokból egyetlen fontosabb karakter sem fog felbukkanni a Lost Judgment történetében…

 

Hosokawa Kazuki, a Lost Judgment producere az Inverse-nek adott interjút. Itt kifejtette, hogy bár a Yakuza és a Judgment IP is ugyanabban az univerzumban játszódik, különálló szellemi tulajdonokról van szó, így a témáik és motívumaik is eltérőek egymástól. Ezért bár megérti, hogy sok rajongó szeretne valami közösködést, de az első rész (Judgment, Japánban Judge Eyes) után itt sem lesz crossover a fontosabb Yakuza figurákkal. (A fogalmazás viszont nyitva hagyta a kaput arra, hogy kisebb fontossággal bíró személyek cameo formájában felbukkanhatnak.)

Hosokawa szerint fontos, hogy a karakterek nagy szereppel bírjanak a történetben, és ehhez a megfelelő karakterisztikára és „gerincre” is szükség lesz. Minden sorozatban szükség van olyan karakterekre, amik eltérő, megkülönböztethető szerepeket töltenek be, és emiatt nehéznek tekintené, ha a Yakuza franchise-ból átruccannak valaki a Judgmentbe.

A producer még elárulta, hogy két fő helyszínnel rendelkezik a Lost Judgement. Kamurocho eddig is tiszta volt Tokióban, de Yokohama esetében Ijincho régió lesz az, ami a játékban lesz. Aztán elmondta, hogy a játék atlétikához köthető mechanizmusai a nyomozáshoz is kapcsolódni fognak. Emiatt nem lesz lehetőségünk bárhol és bármikor falat mászni. Lesznek olyan szituációk, ahol igenis felajánlja a Ryu Ga Gotoku (Yakuza) stúdió játéka mondjuk a kötélmászást, de nem lehetünk Pókemberek, hogy az összes épület tetejére feljussunk Kamurochóban és Ijinchóban. Emögött az az indoklása, hogy a környezetet megfontoltan, részletesen dolgozták ki, és ahogy haladunk előre, úgy biztosítanak egyre jobb játékélményt számunkra.

A Lost Judgment az előző résszel ellentétben nem fog hónapokkal a japán start után megjelenni, ugyanis a SEGA most nemzetközileg egy napra lőtte be a megjelenést: szeptember 24-étől lesz elérhető PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on. (És valószínűleg a Digital Deluxe verzió korai hozzáférést biztosít a nyugaton is, így 21-étől játszhatunk ezzel a verzióval.)

Forrás: PSU, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu