Menu

Lost Judgment: nem lesznek fontosabb szereplők a Yakuza-sorozatból

A spinoff ebben az értelemben is az lesz: a Yakuza játékokból egyetlen fontosabb karakter sem fog felbukkanni a Lost Judgment történetében…

 

Hosokawa Kazuki, a Lost Judgment producere az Inverse-nek adott interjút. Itt kifejtette, hogy bár a Yakuza és a Judgment IP is ugyanabban az univerzumban játszódik, különálló szellemi tulajdonokról van szó, így a témáik és motívumaik is eltérőek egymástól. Ezért bár megérti, hogy sok rajongó szeretne valami közösködést, de az első rész (Judgment, Japánban Judge Eyes) után itt sem lesz crossover a fontosabb Yakuza figurákkal. (A fogalmazás viszont nyitva hagyta a kaput arra, hogy kisebb fontossággal bíró személyek cameo formájában felbukkanhatnak.)

Hosokawa szerint fontos, hogy a karakterek nagy szereppel bírjanak a történetben, és ehhez a megfelelő karakterisztikára és „gerincre” is szükség lesz. Minden sorozatban szükség van olyan karakterekre, amik eltérő, megkülönböztethető szerepeket töltenek be, és emiatt nehéznek tekintené, ha a Yakuza franchise-ból átruccannak valaki a Judgmentbe.

A producer még elárulta, hogy két fő helyszínnel rendelkezik a Lost Judgement. Kamurocho eddig is tiszta volt Tokióban, de Yokohama esetében Ijincho régió lesz az, ami a játékban lesz. Aztán elmondta, hogy a játék atlétikához köthető mechanizmusai a nyomozáshoz is kapcsolódni fognak. Emiatt nem lesz lehetőségünk bárhol és bármikor falat mászni. Lesznek olyan szituációk, ahol igenis felajánlja a Ryu Ga Gotoku (Yakuza) stúdió játéka mondjuk a kötélmászást, de nem lehetünk Pókemberek, hogy az összes épület tetejére feljussunk Kamurochóban és Ijinchóban. Emögött az az indoklása, hogy a környezetet megfontoltan, részletesen dolgozták ki, és ahogy haladunk előre, úgy biztosítanak egyre jobb játékélményt számunkra.

A Lost Judgment az előző résszel ellentétben nem fog hónapokkal a japán start után megjelenni, ugyanis a SEGA most nemzetközileg egy napra lőtte be a megjelenést: szeptember 24-étől lesz elérhető PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on. (És valószínűleg a Digital Deluxe verzió korai hozzáférést biztosít a nyugaton is, így 21-étől játszhatunk ezzel a verzióval.)

Forrás: PSU, PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu