Battlefield 2042: a közeljövőben játszódik az új Battlefield [VIDEO]

Az 1942 és a 2142 után csak idő kérdése volt, hogy a DICE és az Electronic Arts mikor veszi elő a 2042-es évet, mert nekik úgy tűnik, hogy tényleg 42 a válasz a kérdésre.

 

Az eddig Battlefield 6-ként (illetve néhol csak Battlefieldként) említett következő felvonást tehát a kiadó leleplezte, és így hivatalos, hogy egy cross-gen játékra számíthatunk, amiben… nem lesz egyjátékos kampány. Tehát a 2015-ös Star Wars: Battlefront után megint ezt a lépést szedték elő, ami nem biztos, hogy jó ómen lehet.

A Battlefield 2042 egy belső nézetes lövöldözős játék lesz, ami a franchise mindent bele megközelítéséhez fog visszatérni. A szituációkhoz igazodva kell túlélnünk a nem is olyan távoli jövőbe rakott harcmezőkön (hét pályát ígérnek: Kaleidoscope – Dél-Korea, Manifesto – Szingapúr, Orbital – Guyana, Hourglass – Katar, Rupture – Antarktika, továbbá India és Egyiptom), amik dinamikusan fognak változni. 128 játékost is támogatni fog a játék (de a PlayStation 4/Xbox One pároson ez 64 lesz), frissülnek a multiplayer modok (Conquest, Breakthrough), de lesz új is (Hazard Zone). Amerika és Oroszország egy háború küszöbén áll, miután évtizedeken át itt-ott más országokat támogatva már egymással küzdöttek.

A fegyvereket, kütyüket és járműveket testre lehet szabni. Akár egy robotkutyát is kiküldhetünk, ha a csáklya vagy a siklóernyő nem elegendő. Megválaszthatjuk, hogy milyen karaktertípussal ragadunk fegyvert, és a Specialist renszerrel saját alakulatokat hozhatunk létre. Négy osztály (assault, support, engineer, scout), mindegyik egyedi specialitással és játékmenetbeli stílussal; de ezen felül minden mást módosíthatunk.

Aki előrendeli a játékot, korai hozzáférést kap a nyílt bétához, de lesz egy Baku ACB-90 kés, egy Mr. Chompy epic fegyversárm, egy Landfall játékoskártya-háttér, illetve az Old Guard tag is. Az alapjáték PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n 60 dollár (euróból számolva kb. 22 ezer forint) lesz, míg a PlayStation 5/Xbox Series pároson 70 (ami már a kb. 26 ezer forintos árazásnál tart). Az alapjáték mellett lesz egy Gold Edition is (90 dollár/euró PC-n, 100 konzolokon, tehát kb. 32, illetve kb. 36 ezer forint), ami korai hozzáférést biztosít a játékhoz (már október 15-étől), de mellé jár az első év season passa is (négy új Specialist, szezononként egy, négy battle pass, három epic skin készlet [Blistered Earth, Tempest, Cold Blood), a konzolokon pedig a cross-gen bundle is megemlítendő. Így PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is megkapjuk a játékot. Az Ultimate Edition (110 euró PC-n, 120 konzolon, tehát kb. 40, 43 ezer forint) ezeken túl a Midnight Ultimate Bundle-t (Shadow Stalker legendary kosztüm, Obsidian legendary fegyverskin, Onyx legendary járműskin), egy digitális művészeti könyvet, és egy digitális soundtracket is biztosít. Ha a skinek ritkaságának jelzői vannak (rare, legendary), bele sem merünk gondolni, hogy mi lehet még.

A Battlefield 2042 október 22-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Origin, Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A teljes játékmenetes bemutató a Microsoft/Bethesda E3-as közvetítésen történik meg. Esélyes, hogy lesz valami cross-play, illetve free-to-play komponens is. Botokra is számíthatunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu