Menu

Battlefield 2042: a közeljövőben játszódik az új Battlefield [VIDEO]

Az 1942 és a 2142 után csak idő kérdése volt, hogy a DICE és az Electronic Arts mikor veszi elő a 2042-es évet, mert nekik úgy tűnik, hogy tényleg 42 a válasz a kérdésre.

 

Az eddig Battlefield 6-ként (illetve néhol csak Battlefieldként) említett következő felvonást tehát a kiadó leleplezte, és így hivatalos, hogy egy cross-gen játékra számíthatunk, amiben… nem lesz egyjátékos kampány. Tehát a 2015-ös Star Wars: Battlefront után megint ezt a lépést szedték elő, ami nem biztos, hogy jó ómen lehet.

A Battlefield 2042 egy belső nézetes lövöldözős játék lesz, ami a franchise mindent bele megközelítéséhez fog visszatérni. A szituációkhoz igazodva kell túlélnünk a nem is olyan távoli jövőbe rakott harcmezőkön (hét pályát ígérnek: Kaleidoscope – Dél-Korea, Manifesto – Szingapúr, Orbital – Guyana, Hourglass – Katar, Rupture – Antarktika, továbbá India és Egyiptom), amik dinamikusan fognak változni. 128 játékost is támogatni fog a játék (de a PlayStation 4/Xbox One pároson ez 64 lesz), frissülnek a multiplayer modok (Conquest, Breakthrough), de lesz új is (Hazard Zone). Amerika és Oroszország egy háború küszöbén áll, miután évtizedeken át itt-ott más országokat támogatva már egymással küzdöttek.

A fegyvereket, kütyüket és járműveket testre lehet szabni. Akár egy robotkutyát is kiküldhetünk, ha a csáklya vagy a siklóernyő nem elegendő. Megválaszthatjuk, hogy milyen karaktertípussal ragadunk fegyvert, és a Specialist renszerrel saját alakulatokat hozhatunk létre. Négy osztály (assault, support, engineer, scout), mindegyik egyedi specialitással és játékmenetbeli stílussal; de ezen felül minden mást módosíthatunk.

Aki előrendeli a játékot, korai hozzáférést kap a nyílt bétához, de lesz egy Baku ACB-90 kés, egy Mr. Chompy epic fegyversárm, egy Landfall játékoskártya-háttér, illetve az Old Guard tag is. Az alapjáték PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n 60 dollár (euróból számolva kb. 22 ezer forint) lesz, míg a PlayStation 5/Xbox Series pároson 70 (ami már a kb. 26 ezer forintos árazásnál tart). Az alapjáték mellett lesz egy Gold Edition is (90 dollár/euró PC-n, 100 konzolokon, tehát kb. 32, illetve kb. 36 ezer forint), ami korai hozzáférést biztosít a játékhoz (már október 15-étől), de mellé jár az első év season passa is (négy új Specialist, szezononként egy, négy battle pass, három epic skin készlet [Blistered Earth, Tempest, Cold Blood), a konzolokon pedig a cross-gen bundle is megemlítendő. Így PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is megkapjuk a játékot. Az Ultimate Edition (110 euró PC-n, 120 konzolon, tehát kb. 40, 43 ezer forint) ezeken túl a Midnight Ultimate Bundle-t (Shadow Stalker legendary kosztüm, Obsidian legendary fegyverskin, Onyx legendary járműskin), egy digitális művészeti könyvet, és egy digitális soundtracket is biztosít. Ha a skinek ritkaságának jelzői vannak (rare, legendary), bele sem merünk gondolni, hogy mi lehet még.

A Battlefield 2042 október 22-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Origin, Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A teljes játékmenetes bemutató a Microsoft/Bethesda E3-as közvetítésen történik meg. Esélyes, hogy lesz valami cross-play, illetve free-to-play komponens is. Botokra is számíthatunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu