A Resistance 4-et is elkaszálta a Sony?

Az Insomniac Gamesnek voltak tervei, amik aztán nem valósultak meg, ugyanis a Sony más elképzelésekkel rendelkezett…

 

Colin Moriarty a Sacred Symbols podcaston azt mondta, hogy a Sony kapott egy koncepciót a Resistance 4-re az Insomniac Gamestől, de ezt a cég elutasította, ugyanis túlzottan hasonlított a The Last of Usra (amit a Naughty Dog csinált, és róluk még lesz szó a mai nap során a hírekben…). Ezért a Sony Interactive Entertainment nem akart egy olyan szituációt, hogy két játékuk legyen, amik erősen hasonlítanak egymásra (és egymás sikerének tehetnének keresztbe). Ezért a Sony lelőtte a Resistance-et.

A Resistance: Fall of Man 2006 novemberében (Európában pedig 2007 márciusában) jelent meg PlayStation 3-re, mégpedig nyitócímként. Ez egy korrekt sci-fi FPS volt, amiben Nathan Hale csatlakozik az emberi ellenálláshoz, hogy aztán az Egyesült Királyságból ki tudják űzni a földönkívüli megszállókat. Csakhogy a Chimera elleni küzdelem nem ért véget: Hale átruccant az Egyesült Államokba, és itt is zajlottak a harcok; csakhogy ez már a 2008-as Resistance 2-ben volt. Itt Hale már nyíltan magában hordozta a Chimera-vírust, de egy elit alakulat (The Sentinels) részeként ez nem volt annyira nehéz feladat. Vagy talán mégis.

2011-ben pedig már poszt-apokaliptikus stílussal, továbbá 3D és PlayStation Move-támogatással jött a Resistance 3. Itt már más főszereplő volt (Joseph Capelli). 2009-ben a PSP-re még megjelent a Resistance: Retribution (James Grayson igyekszik Európában segíteni legyőzni a Chimerákat); 2012-ben pedig a PlayStation Vita kapta a franchise jelenlegi utolsó tagját, a Resistance: Burning Skiest (Tom Riley az Egyesült Államok keleti parján harcol).

Úgyhogy ezek alapján úgy tűnik, hogy a Sony nem nagyon akar ezzel az IP-vel sem foglalkozni. Az Insomniac azóta a Spider-Manre nyergelt át, ami akkora siker lett, hogy a Sony felvásárolta őket, és június 11-én itt is a következő játékuk, a PlayStation 5-exkluzív Ratchet & Clank: Rift Apart is.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu