Dungeons & Dragons: Dark Alliance: játékmenet-áttekintő [VIDEO]

A Tuque Games öt percben összefoglalja, hogy mire számítsanak a Dungeons & Dragons (röviden D&D) játékokban nem tapasztalt játékosok.

 

A Dungeons & Dragons: Dark Alliance egy akció-RPG lesz (erre remek példa mondjuk a The Witcher-trilógia, kiindulópontként ez megfelel), ami valós idejű harcokkal, illetve dinamikus kooperatív játékmenettel (is) rendelkezik. Fagyos szörnyek és bosszúra éhes sárkányok uralják Icewind Dale környékét (igen, ez a név talán ismerős lehet azoknak, akik már két évtizede is játszottak), és a megszálló gonosz hordák napról napra erősebbek lesznek. Ezt négy hős megelégeli, és elkezdenek a sötétség ellen küzdeni, nem kicsit, nagyon.

Válasszuk ki a hősünket, és akár négyen is együtt játszhatunk, hogy aztán a legendás szörnyeket két vállra tudjuk fektetni (már ha van nekik olyan). Icewind Dale világa felfedezésre vár, és ehhez egyre erősebb felszerelésre, továbbá új képességekre lesz szükségünk, hiszen így még nagyobb kihívásoknak állhatunk majd elébe. A D&D-ből ismert szörnyek mind fel fognak bukkanni, így a sárkányok, a fagyos óriások, a fehér sárkányok, illetve a Beholder is várja a legyőzését. Kombózni is lehet, így ha túl gyengének bizonyulnánk szólóban, akkor érdemes lesz másokkal összeállni, hátha úgy menni fog.

A négy eltérő hősnek más-más képessége van, és játékstílusuk tekintetében is egyediek lesznek. A küldetések teljesítésével és a bossok legyőzésével jobb képességekre és erősebb felszerelésre tehetünk szert. A Dungeons & Dragons: Dark Alliance eddig nem látott módon fogja életre kelteni a D&D-univerzumot. Ezt a kiadó, a Wizards of the Coast állítja (és talán nem beszélnek lyukat a hasunkba…)

A Dungeons & Dragons: Dark Alliance június 22-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. Aki Xbox Game Pass-előfizető, akkor PC-n, konzolon, illetve felhőn keresztül is játszhatja már a megjelenés napjától. (Lemezes megjelenés csak júliustól lesz.) Azért ez meglepő lépés, hogy már kapásból Game Pass-rajtot kap a játék. Legutóbb ilyesmit cross-gen/multiplat címek között az Outriders csinált még áprilisban.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu