Evil Dead: The Game: áttekintő a játékmenetből [VIDEO]

A Boss Team Games játékából valamivel többet is láthatunk, és talán ezzel közelebb vagyunk ahhoz, hogy kimondjuk: nem minden licencből valósul meg csapnivaló játékadaptáció.

 

Sajnos a Saber és a Boss Team Games sok újdonságot nem közölt, és érdemes a videót magát megtekinteni a képek mellett, de azért nem kár megismételni azt, amit tavaly decemberben írtunk, amikor is a The Game Awards környékén bejelentették a játékot, ami szintén az Embracer Group égiszéből fog majd megérkezni: „Raimi filmje 1981-ben lépett a porondra (igaz, a ’78-as Within the Woods rövidfilmjét dolgozta ezzel fel), és azért sikeres is lett: ’87-ben jött a folytatás (az azóta megszokott rossz magyar szokással alcímet adva neki: Evil Dead – Gonosz halott 2, ’93-ban pedig A sötétség serege jutott el a filmvásznakra, amit 20 év múlva az első résszel megegyező című negyedik felvonása követett (miközben az első felvonás puha rebootja is volt).

A horrorfilmekből pedig most egy játék készül, ennek kiadója a már az Embracer Group alá tartozó Saber Interactive, a fejlesztője pedig a Boss Team Games (World War Z) lesz. A Saber sajtóközleménye szerint a főszereplő Ashley J. Williams lesz (nincs Evil Dead Ash nélkül), és persze a fejlesztést felógyeli a Renaissance Pictures, a Studio Canal, az MGM (Metro Goldwyn Mayer), továbbá a Lionsgate is. A Sam Raimi, Robert Tapert és a Bruce Campbell hármasának munkásságából építkező játékban a Necronomicon Ex-Mortis által szabadon engedett ördögi seregek ellen kell küzdenünk a filemből ismerős helyszíneken (amikhez még az Ash vs. Evil Dead TV-sorozat lokációi is hozzájárulnak).

Négy túlélőnek kell együttműködnie: felfedezés, kraftolás, lootolás, a félelemkezelés nem fog kimaradni egy meccsből sem, és ezek mellett a fontos műtermékeket (artefactokat) is meg kell találnunk, mert azok szükségesek lesznek a két világ közötti kapu bezárásához. Akár a Kandarian Demon felett is átvehetjük az irányítást, ha Ash csapatát akarjuk kiiktatni – lélekfogyasztás, Deadite-ok, minden lesz itt mint Bécsben.

Sok meglepetést is ígér a Saber, nem beszélve a franchise-hoz köthető humorról, horrorról, és a vér sem marad el. Bruce Campbell új párbeszédekkel készül a játékhoz, amiben több mint 25 fegyver lesz, köztük Ash kedvencei is (mondjuk a láncfűrész). A skillfák segítségével még erősebbé tehetjük a karaktereinket, akik így talál túlélhetik a co-op/PVP élményeket, ugyanis igen, ez a két stílus elegyedik egymással.”

Az Evil Dead: The Game (amiben Kelly Maxwell, Pablo Simon Bolivar, Scotty, illetve Lord Arthur is biztosan felüti majd a fejét) a tervek szerint valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve Nintendo Switch-en. Vajon tényleg megérkezik idén? (A YouTube pedig nem engedi beágyazva megnézni a videót a korhatár miatt… ez sajnos nem a mi hibánk.)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu