Menu

Evil Dead: The Game: áttekintő a játékmenetből [VIDEO]

A Boss Team Games játékából valamivel többet is láthatunk, és talán ezzel közelebb vagyunk ahhoz, hogy kimondjuk: nem minden licencből valósul meg csapnivaló játékadaptáció.

 

Sajnos a Saber és a Boss Team Games sok újdonságot nem közölt, és érdemes a videót magát megtekinteni a képek mellett, de azért nem kár megismételni azt, amit tavaly decemberben írtunk, amikor is a The Game Awards környékén bejelentették a játékot, ami szintén az Embracer Group égiszéből fog majd megérkezni: „Raimi filmje 1981-ben lépett a porondra (igaz, a ’78-as Within the Woods rövidfilmjét dolgozta ezzel fel), és azért sikeres is lett: ’87-ben jött a folytatás (az azóta megszokott rossz magyar szokással alcímet adva neki: Evil Dead – Gonosz halott 2, ’93-ban pedig A sötétség serege jutott el a filmvásznakra, amit 20 év múlva az első résszel megegyező című negyedik felvonása követett (miközben az első felvonás puha rebootja is volt).

A horrorfilmekből pedig most egy játék készül, ennek kiadója a már az Embracer Group alá tartozó Saber Interactive, a fejlesztője pedig a Boss Team Games (World War Z) lesz. A Saber sajtóközleménye szerint a főszereplő Ashley J. Williams lesz (nincs Evil Dead Ash nélkül), és persze a fejlesztést felógyeli a Renaissance Pictures, a Studio Canal, az MGM (Metro Goldwyn Mayer), továbbá a Lionsgate is. A Sam Raimi, Robert Tapert és a Bruce Campbell hármasának munkásságából építkező játékban a Necronomicon Ex-Mortis által szabadon engedett ördögi seregek ellen kell küzdenünk a filemből ismerős helyszíneken (amikhez még az Ash vs. Evil Dead TV-sorozat lokációi is hozzájárulnak).

Négy túlélőnek kell együttműködnie: felfedezés, kraftolás, lootolás, a félelemkezelés nem fog kimaradni egy meccsből sem, és ezek mellett a fontos műtermékeket (artefactokat) is meg kell találnunk, mert azok szükségesek lesznek a két világ közötti kapu bezárásához. Akár a Kandarian Demon felett is átvehetjük az irányítást, ha Ash csapatát akarjuk kiiktatni – lélekfogyasztás, Deadite-ok, minden lesz itt mint Bécsben.

Sok meglepetést is ígér a Saber, nem beszélve a franchise-hoz köthető humorról, horrorról, és a vér sem marad el. Bruce Campbell új párbeszédekkel készül a játékhoz, amiben több mint 25 fegyver lesz, köztük Ash kedvencei is (mondjuk a láncfűrész). A skillfák segítségével még erősebbé tehetjük a karaktereinket, akik így talál túlélhetik a co-op/PVP élményeket, ugyanis igen, ez a két stílus elegyedik egymással.”

Az Evil Dead: The Game (amiben Kelly Maxwell, Pablo Simon Bolivar, Scotty, illetve Lord Arthur is biztosan felüti majd a fejét) a tervek szerint valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve Nintendo Switch-en. Vajon tényleg megérkezik idén? (A YouTube pedig nem engedi beágyazva megnézni a videót a korhatár miatt… ez sajnos nem a mi hibánk.)

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu