Blacktail: életre kel a vasorrú baba legendája [VIDEO]

A szláv kultúrába nyúl bele a The Parasight játéka, és már emiatt is figyelemfelketőnek is nevezhetnénk „a feketefarkút”.

 

A The Parasight valószínűleg még nem nagyon talált magának kiadót (látván a tegnapi Prime Matter-dömpinget, amiről be is számoltunk, talán arrafelé érdemes egy próbát tenni…), de szerencsénkre a játék Steam-oldalán többet is megtudhatunk róla. Yaga vagyunk, egy 16 éves lány, akit boszorkánysággal vádolnak meg. Ezért kitaszítanak minket egy kora középkori szláv telephelyről. Az ő múltjainak emléke pedig ártalmas szellemekként hasítanak, így Yaga úgy dönt, hogy ideje tőlük megszabadulni.

Ez amúgy tényleg a vasorrú baba legendájának újragondolása (Baba Yaga-ként említik, de mi a magyar elnevezést használjuk, így jobban ismerős lehet) lesz a Blacktailben, ami egy belső nézetes akció-kaland lesz. Egy egyedi keveréket kapunk az intenzív íjas, nyilas harcokkal és a sötétebb történetmeséléssel. Dönthetünk, hogy mi legyünk-e az erdők védelmezői, vagy váljunk pontosan azzá a terrorizáló rémálommá, amivé a legenda tette őkelmét. És mivel boszorkányságban azért mégis otthon vagyunk, lehet majd nyilakat és potikat kraftolni (ehhez lesznek receptek a régi Grimoire-ból), illetve vadászhatunk az állatokra, és a növényeket is learathatjuk. Persze lesznek rejtettebb kincsek is, amik szintén a szláv legendákra épülnek.

Yagát egy rejtélyes hang vezérli egy sötét út (és a hatalom) felé, és közben a saját múltjáról is tudomást fog szerezni. A bossfightok is segíteni fognak a játékiparban oly tipikusan alkalmazott amnézia részleges eltüntetésében. Az átélt emlékekkel nyomokat találhatunk arra, hogy mi is történt Yaga elveszett barátjaival. Mindegyik emlék egy kézzel gyúrt két és fél dimenziós narratív epizód lesz, ami a szívét, lelkét, illetve titokzatos múltját dolgozza majd fel. Lesz a Blacktailben egy morálhoz köthető rendszer is, ami a játékmenetre is komoly hatással lesz (a skilljeink is ehhez fognak igazodni), de készülhetünk néhány mellékküldetésre is, amikben dönthetünk a régió lakóinak sorsáról (bosszúálló, manipulatív; esetleg őszinte és szenvedélyes hozzáállással).

A Blacktail PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re készül, megjelenési dátuma nem ismert. Valószínűleg egy konzolos kiadó is elkél majd a The Parasightnak… nos, és a videó maga is semmitmondó.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu