CD Projekt: megtették a szükséges biztonsági lépéseket, WitcherCon jön

A februári kibertámadás során kijuthatott az illetéktelen kezekbe bizonyos információk (és itt nem a játékaik és az engine-jük forráskódjára gondolunk).

 

A CD Projekt (innentől csak CDP) a weboldalán közölte, hogy még nem tudják megerősíteni pontosan, hogy milyen adatok szivárogtak ki, de a lengyel cég úgy hiszi, hogy a jelenlegi és ex-alkalmazottak mellett a szerződésesek adatai juthattak ki a játékaikkal kapcsolatos adatok mellett. (The Witcher 3, The Witcher 3 next-gen verziója, Cyberpunk 2077, RED Engine…) Azt sem tudják megerősíteni, hogy a kiszivárgott adatokkal történt-e bárminemű manipuláció.

A támadás óta több lépést is megtettek, hogy biztosítsák és megerősítsék a belső rendszereiket, hogy ilyesmire még egyszer ne legyen példa a jövőben. A CDP fő informatikai infrastruktúráját áttervezték; új tűzfalakat alkalmaznak fejlettebb antimalware megoldásokkal; új technólgiával működik távoli hozzáférés; korlátozták a több hozzáféréssel bíró fiókok számát, így a fiókokhoz, és a hálózathoz kevésbé férnek hozzá; az eseménykövető rendszerüket javították; a belsős biztonsági részleget megerősítették; továbbá több külsős kiberbiztonsági és informatikai specialistával is együtt fognak működni.

Végül a CDP kiemelte, hogy mindent megtesznek, ami tőlük telhető, hogy az alkalmazottakat és az érintett feleket megvédjék attól függetlenül, hogy a kérdéses adatok mennyire is hitelesek. Ez iránt teljes mértékben elkötelezettek, és mindenki ellen fel fognak lépni, aki megosztja, közzéteszi a kiszivárgott adatokat. (Ez akkor a forráskódos témára is vonatkozik…)

Július kilencedikén, magyar idő szerint este hét órakor YouTube-on és Twitchen kezdődik a WitcherCon, amin a CD Projekt RED mellett a Netflix is dolgozik. Így akarják egy karámba hozni a játékok és a sorozat rajongóit. Több szórakoztató, interaktív beszélgetés lesz, főszerepben a The Witcher alkotóival (médiumtól függetlenül: azaz a játékfejlesztők és a sorozat készítői is felbukkannak); a The Witcher franchise-zal kapcsolatban a kulisszák mögé is betekinthetünk, és új bejelentések is lesznek.

Többek között azt is láthatjuk, hogy miként készül a mobilos The Witcher: Monster Slayer, illetve a Nightmare of the Wolf című anime. A háttértörténetet is jobban megismerhetjük. (Vajon Andrzej Sapkowskit, a könyvek íróját meghívják egyáltalán?) Addig is a WitcherConnak van egy weboldala, mégpedig itt.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu