[E3 2021] Avatar: Frontiers of Pandora: új sztorival bővül az univerzum [VIDEO]

A már több éve bejelentett játékot a francia kiadó az idei E3-on mutatta meg először komolyabban.

 

Nem viccelünk: a Massive Entertainment (akiket az utóbbi évek során a The Division játékok révén ismerhetünk) még 2017 februárjában, tehát több mint négy éve, hogy bejelentette: új Avatar-játékkal készülnek, és már akkor is arra gyanakodtunk, hogy ezt be fogják időzíteni a második film megjelenési időpontjára (ami jelen állás szerint 2022. december 16-ra esik). Nos, nem tévedtünk, ugyanis az Avatar: Frontiers of Pandora esetében a Ubisoft egyszerűen annyit mondott, hogy 2022.

Az Avatar: Frontiers of Pandora egy belső nézetes akció-kaland műfajú játék lesz, amit a Massive Entertainment a Lightstorm Entertainmenttel (a film mögött álló céggel), illetve a Disney-vel (ami pedig a filmet forgalmazó 20th Century Studios tulajdonosa) közösen fog megvalósítani. A játék a Snowdrop engine legújabb verzióját fogja alkalmazni, és az új engine új konzolokat jelent, így a PlayStation 4 és az Xbox One biztosan nem fogja megkapni az új Avatart, ami így teljesen next-gen alkotás lesz.

Pandora világát a maga összes veszélyével és szépségével eddig nem látott módon fogja életre kelteni, és mindezt a francia kiadó által talán túlzottan alkalmazott immerzív, nyílt világú élményben fogja tálalni. (Far Cry. Watch Dogs. Assassin’s Creed. Ugye, hogy mindegyiknek közös alapja van…?)

A történet új, önálló lesz, így ebből adódóan nem nagyon nevezhetnénk filmadaptációnak (annak a kora lényegében leáldozott már; mostanában talán nem véletlenül nem látunk ilyesmit). Egy Na’vi-t irányíthatunk, aki a nyugati területekre tart (ezt pedig Pandorából eddig nem láthattuk). Egy élő, ránk reagáló világra készülhetünk, amiben egyedi lények, új karakterek biztosan lesznek, nem beszélve az RDA-ról, amit ki kellene szorítani innen.

Az Avatar: Frontiers of Pandora 2022-ben (és megérzéseink szerint novemberben, esetleg decemberben, talán az új filmmel egy napon…) fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (itt tippelnünk sem kell: tuti Uplay, Epic Games Store lesz), Amazon Lunára és Google Stadiára.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu