[E3 2021] Rainbow Six Extraction: részletesebb betekintő [VIDEO]

Maximum hárman játszhatjuk együtt a Rainbow Six következő részét.

A Tom Clancy’s: Rainbow Six Extraction egyedül is játszható, de három fős co-opban lesz talán a legjobb. Ez egy taktikai FPS lesz, ahol először kiválasztjuk, hogy mely karakterekkel indulunk a zónákba, amik kiszámíthatatlan fertőzött területek lesznek. Fel kell fedezni a mögöttük rejlő titkokat, amik az Archæn néven futó földönkívüli veszélyre vonatkoznak. A szituáció felismerése, az együttműködés, és a taktikus megközelítés elengedhetetlen lesz a Ubisoft Montreal által fejlesztett játékban.

18 játszható karakterrel (Operatorral) rendelkezik majd a játék, és mindenkinek eltérő fegyverei, kütyüi és képességei lesznek. Emiatt a játékstílusuk sem nagyon lesz azonos, és így lehet variálni, hogy kiknek milyen csapatfelállás fog a legjobban beválni. A megfelelő egyensúly a csapatunkban mégis kiemelten fontos lesz. A küldetések teljesítésével szinteket is léphetnek a karakterek, akiknek a statjai is javulni fognak (RPG-sedés…?), és így új loadout lehetőségeket és erősebb harci perkeket szerezhetnek.

A Rainbow Six Extraction az Egyesült Államok négy régiójában fog majd játszódni, és a fertőzött zónákban a parazita okoz mindent, csak nem éppen stabil szituációt. A helyzetet a karaktereink képességeivel és kütyüivel fordíthatjuk a mi hasznunkra, és így teljesíthetjük a kitűzött feladatokat. Tizenkét, egyedileg tervezett pálya vár ránk procedurálisan generált (a la No Man’s Sky) kihívásokkal, ellenfelekkel, fertőzöttséggel, és egyre magasabb nehézségi szinttel. Így nem lehet betanulni a játékot, mert a véletlenszerűség kifoghat rajtunk. (De ha kockáztatunk, több jutalom üti a markunkat.)

Ha egy karakter nem jut el a kimenekítési zónába, akkor a csapatunknak döntenie kell: vagy megyünk tovább a nagyobb jutalmakért, vagy visszamegyünk kimenteni őt. Aki odavész a csatában, a jövőbeli küldetésekben a választott operatora nem lesz valamennyi ideig játszható. Csak úgy lehet visszaszerezni egy hátrahagyott karaktert, ha kimenekítjük őt, mielőtt a Chimera névre hallgató parazita teljesen átveszi felette az uralmat.

A parazita és annak fejlődő Archænjai halálos organizmusok, amik elfogyasztják és átalakítják a területeket. A REACT csapat (Rainbow Exogenous Analysis & Containment Team, magyarul kb. Rainbow Exogén Elemző- és Elzáró Csoport) igyekszik megtanulni ezt, és lesz is mit, ugyanis tíz parazitafajta lesz: egyikük, az Apex megigézhet további ellenfeleket, a Tormentor ritka-de-veszélyes típus, a Spiker pedig nem véletlenül tüskés nevű. Aztán ott a Sprawl, ami egy öntudattal rendelkező parazitaszövevény, ami a fertőzött zónában lassan terjeszkedik.  A korábban fertőzött régiókban nem biztos, hogy ott lesz, de a korábban biztonságosnak nevezett zónákban támadást indíthat.

Akinek megvan a Rainbow Six Siege, és ezután megszerzi a Rainbow Six Extractiont, kapásból megnyithatja a 18 karaktert, és a United Front kozmetikai csomag is elérhetővé válik mind a két játékban. Cross-play és cross-save is lesz mindegyik platform között, ami felhasználóbarát lépésnek nevezhető.

A Rainbow Six Extraction szeptember 16-án indul PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n (feltehetőleg Uplay, Epic Games Store), PlayStation 4-en, Xbox One-on és Google Stadián.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu