Menu

[E3 2021] Rainbow Six Extraction: részletesebb betekintő [VIDEO]

Maximum hárman játszhatjuk együtt a Rainbow Six következő részét.

A Tom Clancy’s: Rainbow Six Extraction egyedül is játszható, de három fős co-opban lesz talán a legjobb. Ez egy taktikai FPS lesz, ahol először kiválasztjuk, hogy mely karakterekkel indulunk a zónákba, amik kiszámíthatatlan fertőzött területek lesznek. Fel kell fedezni a mögöttük rejlő titkokat, amik az Archæn néven futó földönkívüli veszélyre vonatkoznak. A szituáció felismerése, az együttműködés, és a taktikus megközelítés elengedhetetlen lesz a Ubisoft Montreal által fejlesztett játékban.

18 játszható karakterrel (Operatorral) rendelkezik majd a játék, és mindenkinek eltérő fegyverei, kütyüi és képességei lesznek. Emiatt a játékstílusuk sem nagyon lesz azonos, és így lehet variálni, hogy kiknek milyen csapatfelállás fog a legjobban beválni. A megfelelő egyensúly a csapatunkban mégis kiemelten fontos lesz. A küldetések teljesítésével szinteket is léphetnek a karakterek, akiknek a statjai is javulni fognak (RPG-sedés…?), és így új loadout lehetőségeket és erősebb harci perkeket szerezhetnek.

A Rainbow Six Extraction az Egyesült Államok négy régiójában fog majd játszódni, és a fertőzött zónákban a parazita okoz mindent, csak nem éppen stabil szituációt. A helyzetet a karaktereink képességeivel és kütyüivel fordíthatjuk a mi hasznunkra, és így teljesíthetjük a kitűzött feladatokat. Tizenkét, egyedileg tervezett pálya vár ránk procedurálisan generált (a la No Man’s Sky) kihívásokkal, ellenfelekkel, fertőzöttséggel, és egyre magasabb nehézségi szinttel. Így nem lehet betanulni a játékot, mert a véletlenszerűség kifoghat rajtunk. (De ha kockáztatunk, több jutalom üti a markunkat.)

Ha egy karakter nem jut el a kimenekítési zónába, akkor a csapatunknak döntenie kell: vagy megyünk tovább a nagyobb jutalmakért, vagy visszamegyünk kimenteni őt. Aki odavész a csatában, a jövőbeli küldetésekben a választott operatora nem lesz valamennyi ideig játszható. Csak úgy lehet visszaszerezni egy hátrahagyott karaktert, ha kimenekítjük őt, mielőtt a Chimera névre hallgató parazita teljesen átveszi felette az uralmat.

A parazita és annak fejlődő Archænjai halálos organizmusok, amik elfogyasztják és átalakítják a területeket. A REACT csapat (Rainbow Exogenous Analysis & Containment Team, magyarul kb. Rainbow Exogén Elemző- és Elzáró Csoport) igyekszik megtanulni ezt, és lesz is mit, ugyanis tíz parazitafajta lesz: egyikük, az Apex megigézhet további ellenfeleket, a Tormentor ritka-de-veszélyes típus, a Spiker pedig nem véletlenül tüskés nevű. Aztán ott a Sprawl, ami egy öntudattal rendelkező parazitaszövevény, ami a fertőzött zónában lassan terjeszkedik.  A korábban fertőzött régiókban nem biztos, hogy ott lesz, de a korábban biztonságosnak nevezett zónákban támadást indíthat.

Akinek megvan a Rainbow Six Siege, és ezután megszerzi a Rainbow Six Extractiont, kapásból megnyithatja a 18 karaktert, és a United Front kozmetikai csomag is elérhetővé válik mind a két játékban. Cross-play és cross-save is lesz mindegyik platform között, ami felhasználóbarát lépésnek nevezhető.

A Rainbow Six Extraction szeptember 16-án indul PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n (feltehetőleg Uplay, Epic Games Store), PlayStation 4-en, Xbox One-on és Google Stadián.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu