Megtudtuk, mikor érkezhet a PlayStation VR 2: A PlayStation 5 virtuális valósága!

A Sony VR headsetje: A PlayStation VR 2 a Samsung OLED-paneljeit alkalmazná, állítják a cégtől származó, magukat megnevezni nem akaró források.

 

A PlayStation 2022 végén jelentetheti meg következő generációs virtuális valóság headsetjét, amelyet egyelőre PlayStation VR 2 néven ismerünk. Ezt a Bloomberg állítja a vállalathoz közeli forrásokra támaszkodva egy, az LCD-panelek virtuális valóság termékekben való felhasználásáról szóló jelentés részeként. Az alig néhány hónapja hivatalosan bejelentett, úgynevezett PSVR 2 a PlayStation 5 mellett a következő generációs virtuális valóságot ígéri. Az új, haptikus visszajelzéssel ellátott VR-vezérlőkkel bővítik majd az élményt.

Visszatérve a Bloomberg cikkére, az említett médium megerősíti, hogy a Sony új VR-sisakja Samsung OLED paneleket használna, ezt mindig a forrásaira alapozva: „A japán konzolóriás több mint 5 millió darabot adott el a 2016-ban megjelent PSVR eredetiből, és a jövő évi karácsonyi időszakban tervezik az utód kiadását” – írják.

Vagyis jelenleg a PlayStation úgy számol, hogy a PSVR 2 2022 végére kerülhet a boltokba. Bár a másfél évnyi világjárvány megtanított minket valamire, ez pedig az, hogy soha ne bízzunk a tervezett időpontokban, hiszen azok a projekttervezés során váratlan változásoknak vannak kitéve. Ezen az információn túl az UploadVR a múlt hónapban egy másik cikket is közzétett, amelyben – mindig a forrásaikra támaszkodva – a PlayStation VR 2 néhány lehetséges technikai részletét tolták előre. Ez a médium 4K felbontásról beszél a vented renderelésnek és a szemkövető technikáknak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a látómezőn kívüli elemek képminőségének csökkentését a jobb teljesítmény érdekében.

A PlayStation egyelőre némi titkolózással dolgozik tovább a PSVR 2-n, marketingjét és promócióit a 2021-re tervezett PS5 katalógusra összpontosítva. A PlayStation Studios következő nagy kiadványa a Horizon lesz: Forbidden West, a nyílt világú kaland, amely néhány hete mutatta be az első játékmenetet.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu