Rudolf Péter fia a cannes-i filmfesztiválon diplomafilmjével! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Rudolf Olivér Fonica M-120 című diplomafilmje szerepel majd a cannes-i filmfesztivál Cinéfondation programjában. A világ legjelentősebb filmes seregszemléje évről-évre páratlan válogatást mutat be a fiatalabb generáció munkáiból.

 

A Fonica M-120 című film mindössze 24 perces  és Rudolf Olivér 2020-ban készült diplomafilmje. A film Főhőse Áron, egy 10 éves, magányos kisfiú, aki az anyjával él egy ócska szálló egyik szobájában. Főhőse Áron, egy tízéves, magányos kisfiú, aki az anyjával él egy ócska szálló egyik szobájában. A felnőttek között téblábolva egy különös világot épít fel magának, aminek főbb szereplői az apja, egy dal és egy zenegép. Aztán egy nap egy új vendég toppan be a szállóba és ez teljesen felforgatja Áron életét.

„Egy kisfiú emlékfoszlányaiból felépülő világról, az ahhoz való ragaszkodásról és az első szerelemről szerettem volna filmet csinálni”

– állítja Rudolf Olivér, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×7 osztályának hallgatójaként végzett 2019-ben.

A forgatókönyvet a rendező, Kocsányi András és Kungl Zsigmond közösen írták, a főszereplő pedig a 10 éves Kovács Kristóf, amatőrszínész, a további szerepekben Keresztes Tamás, Kunert Mici és Botos Éva látható. A Fonica M-120 operatőre Podányi Dániel volt.

Rudolf Olivér a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×7 osztályának hallgatójaként végzett 2019-ben. A vizsga- és diplomafilmeket bemutató rangos Cinéfondation programban, mely a cannes-i fesztivál úgynevezett „hivatalos válogatásának” a része, az elmúlt években többek közt Mundruczó Kornél, Kocsis Ágnes, Szimler Bálint, Kárpáti György Mór, Andrasev Nadja korai alkotásai szerepeltek.

A 2021-es Cinéfondation válogatásban szereplő 17 diplomafilmet 1835 nevezésből választották ki.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu