A next-gen játékok is játszhatóak lesznek Xbox One-on

A Microsoft nem akarja a 2013-ban megjelent Xbox One-t teljesen elhagyni.

 

A redmondi cég E3-as előadásán kb. egyetlen szó sem esett az Xbox One-ról. A Microsoft Flight Simulator esetében megerősítették, hogy az Xbox Series megkapja, de a jó öreg X1 nem; és a Starfield esetében kb. lehetetlen is lenne a Creation Engine 2-n futó „űrSkyrim” portja az „egyes ikszdobozra”, nem beszélve az Arkane Austinnál készülő Redfallról.

Ezért is gondolt a Microsoft a régi konzollal rendelkező játékosokra, amikor is az Xbox Wire-n írt blogposztban megemlítették, hogy miként lesznek játszhatóak a next-gen játékok az egyre inkább elavuló masinán. Először jött a hypeolás (az idei év végén jön a Forza Horizon 5, ami DirectX-es ray tracinggel támad mind a két Xbox Series konzolon; a Battlefield 2042 128 játékossal is 60 FPS-t mutat fel; és az új masinák teljesítményére szüksége lesz a Starfieldnek, a Redfallnak, illetve a S.T.A.L.K.E.R. 2-nek), majd említik, hogy izgatottak, hogy a fejlesztők a csak next-gen hardveren kivitelezhető elképzeléseiket megtudják valósítani…

…de aztán megemlítették, hogy több millió játékos Xbox One-nal rendelkezik, és alig várják, hogy több részleteket közölhessenek arról, miként lehet sok next-gen játékukat (mint például a Microsoft Flight Simulatort) az előző generációs hardveren játszani az Xbox Cloud Gaming (korábbi nevén xCloud) segítségével, hiszen ezt a módszert használják mobilon (Android, iOS), tableteken, illetve webes böngészőkben egyaránt.

Persze nem csak ebben látja a jövőt a Microsoft, ugyanis az idei E3-on azt is említette a cég, hogy hamarosan beépített Xboxos applikáció is lesz okostévékre, továbbá tervben van a streameléshez használt stick is. (Erről korábban már szó volt!) Úgyhogy a felhő nem elhanyagolt tényező náluk.

Ez még jó is lehet, de ehhez két tényező fontos lesz: egyrészt kelleni fog egy stabil internetkapcsolat (amin nincsen semmilyen adatforgalmi korlát!), másrészt pedig az input lagot a lehető legnagyobb mértékben csökkenteniük kell, különben borzalmas élményben lesz részünk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu