Diablo II: Resurrected: miért lesz remek élmény konzolokon is?

A Diablo II felújított kiadása mindegyik konzolt be fogja támadni, de mivel egy PC-s játékról beszélhetünk, jogos lehet az aggodalom a konzolos adaptációk miatt.

 

Ne felejtsük, hogy a Diablo II 2000-ben jelent meg PC-re, így azt a Blizzard értelemszerűen egeres-billentyűzetes kezeléssel tervezte meg. Csakhogy a PlayStation/Xbox/Nintendo Switch esetében ez nem megoldható (vagy nem gyakori, hogy konzolra kötünk játék céljából ilyen kellékeket USB-n keresztül), így a GameSpotnak adott interjújában Rod Fergusson, a Diablo II: Resurrected felelős producere elmagyarázta, hogy nem kell aggódnunk.

Szerinte a legnagyobb változás az lesz, hogy most az egeres ide menj kattintgatások helyett az analóg karokkal adjuk meg az irányzékot a karakterünknek a játékban, és úgy látja, hogy a Blizzard remekelt ezzel a megoldással, hiszen az első kontrolleres implementáció is már igazán játszhatónak tűnt. A nagyobb távra alkalmazott támadások is jóknak érződtek a közelharci ütlegelés mellett. Az automatikus aranyfelvételt is dicsérte, és vannak opciók, amiket még ki is lehet kapcsolni (ugyanis alapból bekapcsolt állapotban találjuk őket) a kezelésben.

Arról szólt az egész, hogy természetesnek, natívnak érződjön a kontrolleres kezelés, mert nem akarták, hogy általánosítsunk („oh, ez egy PC-s port, ezért nem fog jónak érződni”), emiatt pedig sok erőfeszítést tettek a simább irányíthatóság miatt, mert így azt érzékelhetjük, hogy tényleg precíz a kezelés, és azt csinálhatunk, amit akarunk. Ezért Fergusson jónak gondolja (általánosságban véve) a konzolos élményt.

Szerinte arra is koncentrált a Blizzard, hogy megértse, miben jó a kontroller. Kipróbáltak valamit, és volt olyan, hogy túl messzire mentek vele. Egy rövid ideig a kontroller csatlakoztatása után az inventory automatikusan rendezte magát, hogy azzal ne kelljen Tetrist játszani, és úgy látták, hogy ez nincs jó hatással a Diablo II: Resurrectedre.

Ezért kreatívabb módokat kellett találniuk arra, hogy az inventory és az övünk, vagy az inventory és a láda között mozgathassunk gyorsan tárgyakat. A képességeket is módosították itt-ott: például a sorcerer teleport képessége attól függ, hogy hova klikkelünk, és most előre kell jósolniuk, hogy mekkora távot lehet megtenni attól függően, hogy miként alkalmazzuk a kontrollert.

A Diablo II: Resurrected szeptember 23-án jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu