Menu

PlayStation Plus: megvan az egyik júliusi játék? [VIDEO]

A Sony még közel 2 hétig nem fogja hivatalosan közölni, hogy melyik játékok lesznek ingyenesen elérhetőek a PlayStation Plus-előfizetők részére, de az egyik játék talán ki is tudódott.

 

A ResetEra fórumon bukkant fel az, hogy érdemes lenne megfigyelni A Plague Tale: Innocence-et, ami 2019 májusában már megjelent PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. De gyaníthatjuk, hogy nem a PlayStation 4-es verziót fogják ingyenesen kínálni azoknak, akik fizetnek az online multiplayerért. Ezt fejtsük is ki bővebben.

Tehát az Asobo Studio játéka, amit a Focus Home Interactive adott ki már két éve, nemsokára PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve Nintendo Switchre is ki fog jönni. Itt megemlítjük, hogy a Switch verzió a felhőben fut, és azt a Nintendo eShopon találhatjuk meg. De térjünk vissza a két next-gen konzolra: A Plague Tale: Innocence 4K felbontáson fut majd másodpercenként 60 FPS-sel, továbbá a 3D-s audio is támogatott lesz.

De a megjelenési dátum az, ami tényleg jogosan gyanúra adhat okot, hiszen A Plague Tale: Innocence július hatodikán fog kijönni a PlayStation 5, Xbox Series, Nintendo Switch trióra. Az pedig a hónap első keddje. Mikor szokta a Sony lecserélni a PlayStation Plus havi kínálatát? A hónap első keddjén. Ezzel a Sony folytatná a már lassan megszokottá váló stratégiát, miszerint a PlayStation 5-ösök általában egy új játékot (vagy új generációs kiadást) kapnak (Bugsnax, Maneater, Wreckfest: Drive Hard, Die Last…), és ez a trend folytatódhat. De akkor talán joggal gyaníthatjuk, hogy kizárólag a PlayStation 5-ös kiadás lesz az ingyenes, míg a PlayStation 4-es verzió (amit viszont ingyen lehet PS5-ösre frissíteni) nem!

A Plague Tale: Innocence (ami 1349-ben játszódik Franciaországban, a névből adódóan a pestisjárvány kellős közepén) amúgy folytatást is kap majd, ugyanis már készül A Plague Tale: Requiem. Persze itt a végén kimondjuk, hogy a PlayStation Plus nem hivatalos, de a jelek tényleg erre mutatnak. Két hét múlva már mindent tudni fogunk.

Forrás: PSU, Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu