A Bayonetta 3 „még mindig létezik”

A Nintendo és a PlatinumGames eléggé titkolózik Cereza harmadik kalandjával kapcsolatban.

 

A Nintendo idén is lényegében utolsóként bukkant fel az E3-on, és azért nem is volt gyenge a nagy N teljesítménye (és a nézettség tekintetében is a japánok hozták az első helyet!), de azért voltak nagy hiányzók is. Az egyik példa erre lehetne a Metroid Prime 4, viszont a franchise mégis képviseltette magát a műsorban, hiszen bejelentették a Metroid Dreadet, így legalább egy 2D-s új rész készül Samus Arannal a főszerepben.

De a másik nagy hiányzó egyértelműen a Bayonetta 3. Mivel a Nintendo (a második részhez hasonlóan) finanszírozza a játék fejlesztését, cserébe exkluzivitást kér a PlatinumGamestől. Így a hármas Cereza történet a Nintendo Switch-re készül, és a Nintendótól Bill Trinnen és Nate Bihldorff is beszélt a GameSpotnak róla, hogy legalább így meg tudják törni a már-már kínosnak ható csendet.

Bihldorff azt mondta, hogy „Határozottan meg tudom erősíteni, hogy [a Bayonetta 3] még mindig létezik.”. Ez persze nem nagyon nyugtatja meg a kedélyeket, ezért Trinen is beszélt: „Egy lépéssel tovább mennék, és nem csak azt mondanám, hogy létezik, hanem azt is, hogy [a fejlesztése] remekül halad. Akkor szeretjük megmutatni a dolgainkat, ha erre készen állunk, és amikor a fejlesztő is felkészült erre. Nem volt kinn az E3-on, de maradjatok velünk.”

Azaz: nem nagyon akarnak félkész játékokat megmutatni (igaz, ezzel pedig talán túl korán jelenthették be, de esélyes, hogy a The Elder Scrolls VI lesz erre később jó példa, előtte sokáig pedig a Cyberpunk 2077-re mondtuk volna, hogy várhattak volna még a bejelentésével… is). De azért most még kicsit aggasztónak hat a teljes mértékű csend.

A végére csak egy kis emlékeztető: a 2017-es The Game Awardson, tehát több mint három és fél éve már, hogy először hallottunk hivatalosan a Bayonetta 3-ról, ami akkor egy teaser trailerrel erősítette meg, hogy készül. Az még erősen más világ volt…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu