A Sony „támogatja és bátorítja” a cross-playt

Hihetetlen, de ezt nyilatkozta a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója.

 

Persze nem véletlenül: hallottuk már korábban, hogy a Sony ezért pénzt kér, úgyhogy nem csoda, hogy a korábban a cross-play-ről még hallani sem akaró Sony miért is változott meg ezen a téren (is) a mondjuk négy évvel korábbi mentalitásához képest. Jim Ryan interjújából (amit az Axiosnak író Stephen Totilonak adott) már idéztünk a Microsoft stratégiája miatt, de itt is van még miről beszámolni.

Szóval Ryan azt mondja, hogy a cross-play-t a Sony támogatja és bátorítja, és a PlayStation platformokon levő és ezt támogató játékok száma folyamatosan növekedni fog. Megemlített pár példát is (Fortnite[: Battle Royale], Rocket League, Call of Duty (itt nem ment részletekbe, úgyhogy a két legújabbat megnevezzük: Call of Duty: Warzone, Call of Duty: Black Ops Cold War), Minecraft, illetve Destiny 2).

De azért ne felejtsük, hogy 2018-ig kellett várni arra, hogy a Sony beadja a derekát, miután az Epic Games (akik „véletlenül” bekapcsolták a cross-playt ezt megelőzőleg) rákényszerítette a cross-play-t a „kékekre”. De még mindig vannak problémák körülötte, ugyanis érdemes belegondolni abba, amit Randy Pitchford, a már az Embracer Grouphoz tartozó Gearbox vezetője írt a Twitteren.

Pitchford azt írta, hogy először a jó hírekkel kezdené mondanivalóját. A Borderlands 3-nak egy olyan frissítést hoztak össze, ami felkészítette a looter shootert az összes platformon a cross-play teljes támogatására. Üröm az örömben viszont az, hogy a kiadó kérésére (ez a Take-Two lenne) a PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön ki kellett venni a támogatást.

Totilo erre is rákérdezett Ryannél, aki erre rögtön nem akart nyilatkozni, mert nem akar egy, még zajló üzleti ügyet egy hosszú távú partnerükkel kapcsolatban kommentálni. Annyit mondott, hogy a Sony szabályzata mindegyik kiadó számára azonos és konzisztens.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu