PlayStation Experience-szabadalom a Sony-tól: visszatér a rendezvény?

A Sony két szabadalma is felbukkant; egyikük a csak PSX-ként rövidített PlayStation Experience-re vonatkozik.

 

Kezdjük a PSX-szel… és itt nem az első PlayStation gyakran használt rövidítésére gondolunk, és nem is a csak Japánban megjelent, PlayStation 2-alapú videórögzítő eszközre. Szóval a Sony az Egyesült Államok Védjegy- és Szabadalmi Hivatalánál (USPTO) regisztrálta még június 11-én. Az utolsó PSX-et a thaiföldi Bangkokban tartották még 2018-ban, és az Egyesült Államokban ennél is korábban, 2017-ben láthattuk utoljára a rendezvényt, ami az év végi egyik utolsó nagy dobás szokott lenni „a kékektől”, akik mostanában inkább a State of Play közvetítésekkel erősítenek.

Lehet, hogy fizikai jelenlétet is támogató műsorra készül a Sony, de mostanában inkább gyakori a digitális rendezvény, hiszen még az E3 esetében is ezt láthattunk. A szabadalom jellemzése szerint videojátékokkal kapcsolatos kiállítások és konferenciákról, hírekről, termékmegjelenésítésről, és minden ehhez köthető fogalmat kíván a Sony lefedni a PSX-szel. Tehát itt semmi szokatlan nincsen.

De az USPTO oldalán van egy másik szabadalom is, amiből az jön át, hogy a Sony a PlayStation 5 kezelőfelületét át akarja szabni, hogy prioritást kapjanak a felhasználó aktivitásától függően az értesítések, és meg lenne határozva, hogy adott időben bizonyos értesítések felbukkanjanak-e a képernyőnkön avagy sem.

Egy sorrendet is felállítanának az értesítések fontosságára építve, és ezzel a szabadalom jellemzése szerint a Sony célja az lenne, hogy a játékosokat, felhasználókat ne nagyon zavarják meg, miközben biztosra mennének a fontos információk feltüntetésével. Így mondjuk Netflixezés közben például nem bukkanna fel az, hogy egy baráti meghívót kaptunk valakitől. Releváns információt kapnánk akkor és ott, amikor és ahol ez fontos lenne. Papíron jól hangzik, de gyakorlatilag még nem tudjuk értékelni…

Kíváncsiak leszünk arra, hogy a Sony mihez kezd a PlayStation Experience-szel. Ha már kihagyják évek óta az E3-at, akkor lehet, hogy a saját utukat járnák a nyilvános rendezvények esetében is, és ez nem lenne meglepő…

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu