Pletyka-körkép: visszatér a Dead Space és a Quake?

Három stúdióval kapcsolatban hallottuk, hogy valami készül náluk. Foglaljuk is össze.

Az id Software állítólag egy Quake rebooton dolgozik, állítja Shpeshal Nick, az Xbox Era alapítója a műsor során. Persze nincsen egyedül a stúdió, ugyanis a MachineGames is besegít nekik (holott ők a Wolfenstein III-on is dolgoznak, továbbá az Indiana Jones IP-ből is össze fognak rakni valamit). Az új „kvékben” egyjátékos és többjátékos módok is lennének, a főszereplő pedig egy női karakter lenne. Az illető korábban helyesen tudta a PlayStation Plus áprilisi játékait, illetve azt, hogy a Hades feljut az Xbox Game Passra.

A Dead Space is feltámasztáson eshet át. Persze itt nem a Visceral Games állna mögötte, mert azt ugye az Electronic Arts évekkel ezelőtt bezárta. Helyettük a Motive állhat az új Dead Space mögött, amit a kiadó a július 22-ére tervezett EA Play Live műsor során fog bejelenteni, állította a VentureBeatnek író Jeff Grubb a GamesBeat Decides podcaston. Itt viszont többen is beálltak a téma mögé: az Eurogamer a saját forrásaira hivatkozva megerősítette ezt, sőt, a Gematsu szerint is a trilógia folytatása helyett rebootról lesz szó. A Dead Space 3 2013-as megjelenése óta eltelt nyolc év, és mivel ott az Electronic Arts próbált túlzottan a Call of Duty ellen küzdeni, nem csoda, hogy megbukott a sorozat…

Beszéljünk a Warner Bros. Games Montrealról is. Ők most a Gotham Knightson dolgoznak, de van egy másik projektjük. Egy álláshirdetés szerint egy külső nézetes, nyílt világú akciójáték készül náluk, és a ResetEra felhívta a figyelmet James Sigfieldre, aki gyakran szivárogtatott korábban. Az egyik tweetje egy egyszerű GIF volt, de ez is a Supermanre utal. És mivel Sigfield a Gotham Knightsról, sőt, a Rocksteady Suicide Squadjáról idejekorán tudott, most is érdemes lenne hinni neki. És Sigfield több emberrel is egy Superman-játék előnyeiről beszélt, és mivel sok tweetjét ezzel kapcsolatban Patrick Redding, a WB Montreal kreatív rendezője like-olta, nem lehet már véletlen ez az egész. Nos, és a Superman Returns 2006-os megjelenése óta eltelt 15 év. Szóval ideje lenne egy visszatérésnek.

Ez mind nem hivatalos, de reális, hogy lehet igazságtartalom mind a három pletyka mögött.

Forrás: WCCFTech, Gematsu, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu